Motståndarkollen: Kungsbacka DFF

På lördag möts Kungsbacka DFF och FC Rosengård på Påskbergsvallen i Varberg, med avspark kl 15:00.
Kungsbacka DFF är en ung förening som startade 2013 och som gjort en snabb klättring i seriesystemen. Säsongen 2018 kröntes ett hårt arbete med en överlägsen seger i Elitettan och avancemang till finrummet i OBOS Damallsvenskan.
Många experter tippade att Kungsbacka skulle få svårt att klara sig kvar i årets serie och med en tuff start så kom det att dröja till i 6:e omgående innan man tog sina första allsvenska poäng i matchen mot LB07 som slutade 2-2.
Kungsbacka har spelat många jämna och tuffa matcher, men har inte haft turen på sin sida och det var först mot topplaget Linköping som man kunde räkna hem sina första tre poäng och visa att man har ett lag som kan vinna mot samtliga motståndare i serien.
I senaste omgången spelade Kungsbacka mot Växjö DFF på bortaplan och tog ännu en poäng genom att spela 5-5 i en för publiken underhållande match.
När det återstår fyra omgångar så ligger Kungsbacka på sista plats med fem inspelade poäng och ovanför strecket ligger LB07 med 13 poäng, så även om läget är tufft, så finns det en teoretisk chans för Kungsbacka att klara sig kvar och spela i OBOS Damallsvenskan även nästa år, men då krävs det vinst på lördag mot FC Rosengård.
När Kungsbacka gästade Malmö IP så blev det en säker seger för FC Rosengård med 6-1.