Motståndarkollen: Vittsjö GIK

Klubben bildades 1933 och bedriver både herr- och damfotboll samt en framgångsrik friidrottssektion. 
Det var 1980 som några eldsjälar i klubben startade ett flicklag som växte och blev det damlag som 2011 vann division ett. Den serien gick de genom utan någon förlust och tog steget upp i Damallsvenskan. 
Inför säsongen 2011 så gjorde Vittsjö sin bästa värvning, då man tog in Thomas Mårtensson som tränare.Detta visade sig vara ett lyckodrag och nu många år senare så är Mårtensson kvar och styr skutan på ett fantastiskt sätt.
Före årets säsong så var det inte så många experter som vågade tippa att Vittsjö skulle bli ett topplag och när två matcher återstår fortfarande skulle vara med och kämpa om medaljerna i årets serie.
Vittsjö har verkligen visat att man är ett topplag, genom ett disciplinerat försvarspel, vilket innebär att man efter 20 spelade omgångar endast släppt in 12 mål. Detta tack vare en backlinje som styrs av rutinerade Sandra Adolfsson, som var uttagen i svenska landslaget vid senaste EM-kvalmatchen, och med en av seriens bästa målvakter, Sabrina D´Angelo (landslagsmålvakt i Kanada)
En bidragande orsak till årets framgångar är också ett hårt arbetande mittfält, där U-23 landslagsspelarna Tove Almqvist, Michelle De Jongh och Ebba Hed är spelare som hoppas finna nåd inför Peter Gerhardssons argusöga.
I anfallet så har man Clara Markstedt som är en tuff och målfarlig spelare, med erfarenhet från både Piteå och Hammarby.
Inför söndagens match ligger Vittsjö på tredje plats, med 37 poäng, endast två poäng bakom Kopparbergs/Göteborgs FC och kommer till Malmö IP för att haka på i kampen om medaljerna och även den andra plats som ger dem möjlighet att spela i Champion League 2020.
Så publiken kan se fram emot en tuff match mellan två skånelag som har gjort en fantastiskt säsong så här långt.