Musikhjälpen 2017, buda hem en träff med Caroline Seger

Barn är inte till salu. Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. En del barn som lever i fattigdom tvingas bidra till familjens försörjning och att sälja sin kropp kan ibland vara det enda alternativet.

Det är förbjudet att köpa, sälja eller delta i handel av människor. Ändå har människohandeln blivit en av världens största organiserade brottsliga verksamheter, där barns kroppar är en efterfrågad handelsvara. Sexhandeln med barn är en växande kriminell miljardindustri, där mörkertalen är enorma.
Många av de barn som far illa syns knappast i någon statistik. Två miljoner barn utnyttjas i sexhandeln varje år, men bara i Indien uppger FN att siffran är 1,2 miljoner, och organisationer är eniga om att fler barn är drabbade.
Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar sänder vi direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år.
I programmet blir tre kända programledare inlåsta i en studio på ett torg i en svensk stad. I år har turen kommit till Umeå, där vi ses den 11-17 december. Under veckan kommer de att få besök av engagerade människor som på olika sätt bidrar till kampen för årets tema. Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig, och som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen.
Bidra genom att önska en låt med Musikhjälpen-appen, direkt på Musikhjälpens hemsida eller skänk pengar genom FC Rosengårds insamlingsbössa.
Nu har vi även lagt ut en auktion för Musikhjälpen. Buda hem en träff med Caroline Seger i Malmö. Kom till Malmö IP och besök en träning med damernas A-lag, träffa spelarna och få en signerad matchtröja. Pengarna går till Musikhjälpens och Radiohjälpens insamling med temat ”Barn är inte till salu”. Auktionen hittar du här.