Några minuter med Malin Levenstad

En otroligt lojal spelare med lång karriär i föreningen, landslagsmeriterad, en ambitiös och energisk tränare och så plötsligt presenterad av FC Rosengård som ett av höstens nyförvärv! Spelsuget hade kommit tillbaka och Malin hade tränat med laget ett tag innan det blev officiellt att hon skulle få en roll som spelande assisterande tränare. Bara några dagar senare var hon långtidsskadad. Hur gick det hela till?
– Det hände på en träning, vi körde en övning där man ska hoppa och trycka ifrån i ett maxlöp, berättar Malin. När jag tryckte ifrån var känslan att någon hade landat på mig, på hälen. När jag så vände mig om och såg att jag var ensam så förstod jag direkt att hälsenan var av. Det smäller till ordentligt.

Spelarna intill hörde smällen och såg att Malin inte kunde stödja på foten, men själv fattade hon i samma sekund ett beslut.
– Redan när jag låg på plan så tänkte jag ”glöm det, aldrig i livet att jag lämnar fotbollen på detta sättet”. Jag sa direkt till Erling när vi satt på sjukhuset att jag ska tillbaka!

Malin fick en stövelliknande ortos i väntan på operation och den ska hon också ha på sig i fyra veckor. Opererad blev hon den 20 augusti och är därefter ordinerad vila så att såret läks och foten avlastas, innan stygnen tas.
– Det är jobbigt att inte vara med laget när man vet vilken höst vi går in i och jobbigt att inte få känslan tillsammans med de andra. Men jag fortsätter som assisterande tränare nu under hösten och satsar på att köra rehabträning så fort jag kan. Jag vet inte exakt hur den ser ut än, men det får nog bli ganska basic i början. Det gäller att sätta i foten på ett ordentligt sätt och faktiskt lära sig att gå igen. Av andra har jag hört att det kan ta ungefär sex månader att komma tillbaka efter en sådan här skada. Det siktar jag på.

Förutom du så presenterades ju ett nyförvärv som spelar i spanska landslaget, Celia Jiménez Delgado. Hur skulle du beskriva henne?
– Det är en fin fotbollsspelare och en fin tjej att jobba med. Har hög ambition och gör det enkelt, tar till sig instruktioner på ett bra sätt. Hon har ett bra tillslag och är duktig på att ta sig förbi sin spelare. Fin förstatouch också.

Dagens motståndare (när matchprogrammet gjordes) heter Djurgården, vad kan du säga om dom?

– De är ett bra lag och jag hade trott att de skulle hamna högt upp i tabellen, vilket de i och för sig fortfarande har möjlighet att göra. De har lite av varje; individuellt skickliga spelare, ett stabilt lag. För vår del handlar det mycket om egen prestation och om att fortsätta jobba enligt vår plan, spela snabb fotboll och sätta hög press på dem.

 
Inför varje hemmamatch producerar Jeanette Rosengren, Urszula Striner och Jörgen Bergkvist matchprogram. Det innehåller förutom laguppställningar och bilder även intervjuer med personer som har FCR-koppling. Vi kommer framöver att publicera dessa artiklar även här på hemsidan, så att fler får möjlighet att läsa dom.
Matchen mot Djurgården slutade 2-0 efter mål av Lisa-Marie Utland och Caroline Seger.