Nedräkning till Damallsvenskan 2014 Del 1

Säsongen 2014 drar igång på riktigt i mitten av april då serierna startar och som en liten nedräkning inför starten så kommer vi att presentera våra spelare för er.

Just nu är båda trupperna i full gång med försäsongsträningen och damernas träningsmatcher har ni fått och om ni undrar om herrarna också kommer att spela några så kan vi lugna er med att informationen kommer imorgon då den sista pusselbiten landar på plats. Vi kommer att presentera en eller två spelare från vardera truppen varje vecka och vi hoppas att det kanske kan få försäsongen med allt vad det innebär i kyla och mörker att gå en aning snabbare. Först ut är Elin Rubensson som förutom spel i allsvenskan även representerat Sverige i U17 och U19 sammanhang där hon gjort 48 mål på 48 matcher.

Så här ser Elins förhoppningar och ambitioner ut för 2014:

elin-ldb-14

Namn: Elin Rubensson 
Nr. 9
Position: Mittfält/forward/(back)

Varför har du valt att spela med FC Rosengård?

-Jag är nu inne på min 5e säsong i klubben och har under alla år trivts väldigt bra. Fd LdB FC Malmö och nu FC Rosengård är en väldigt professionell förening där jag som spelare har de allra bästa förutsättningarna att bli så bra som möjligt. Att varje dag få träna och spela med världsspelare och samtidigt ha ett proffsigt ledar/rehabteam vid sidan av planen gör att min utveckling ständigt går uppåt. 

Vilka är ditt sportsliga mål denna säsongen?

-Mitt mål denna säsong är att spela till mig en ordinarie plats i startelvan hemma i klubben men även att ta en plats i damlandslaget inför VM.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

-Min snabbhet och mitt passningsspel skulle jag nog säga är mina styrkor, sen även att jag kan spela på olika positioner. 

elin 800

Om du fick välja en egenskap hos någon av de andra spelarna som du skulle vilja ha, vilken spelare

och vilken egenskap är det?

-Jag skulle vilja ha lite av Lisa Eks inställning! Letar man efter en förebild så titta på henne. Trots alla skador hon har haft så är hon en kämpe som aldrig ger upp men det som jag tycker är ännu bättre: hennes humör är alltid på topp! Hon peppar andra, fixar och donar utanför plan, får alla att trivas hela tiden! Och inte minst, en riktigt bra fotbollsspelare!