Nedräkning till Damallsvenskan 2014 Del 12

Anna Thörnqvist är huvudperson i del 12 inför Damallsvenskan

Anna Thörnqvist är en av de unga spelarna som bultar på dörren till startelvan i FC Rosengårds damlag. Hon debuterade i Damallsvenskan 2012 och har även spelat i Champions League mot Lyon. Tyvärr skadade hon korsbandet förra säsongen så för tillfället är det rehabträning som gäller.

 

annat-ldb-17

Namn; Anna Thörnqvist

 

Position: Anfallare

Nummer: 11

Varför har du valt att spela med FC Rosengård?

 

-FC Rosengård erbjuder bra kvalitet på all träning såsom fys, fotboll och rehab. Det är en miljö med tränare och lagkamrater som älskar fotboll och vill prestera på högsta nivå.  Här finns alla förutsättningar att utvecklas och ambitioner som motsvarar mina egna.

 

Vad är ditt sportsliga mål denna säsong?

-Då jag har varit skadad hela 2013 och fortfarande tränar rehab för mitt knä är mitt främsta mål att ta mig tillbaka till fotbollsträning och match samt utveckla en bra fysik.

 

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

-Jag är en offensiv spelare som gillar att löpa i djupled. Jag är bra en mot en offensivt och stark i närkampsspelet.

Om du fick välja en egenskap som någon av dina lagkamrater har som du skulle vilja ha, vilken egenskap är det och vilken spelare har den?

 

-Vi är Sveriges bästa lag och därmed finns flera tekniska egenskaper hos flera spelare som är utstickande och avgörande. Dock imponeras jag av spelare såsom Sara Björk som med vilja och genom fysiskt starkt arbete och kommunikation kan lyfta och motivera andra spelare.