Nedräkning till Damallsvenskan 2014 Del 6

”Om gud och alla runtomkring bara låter mig vara och spela fotboll så kommer ingen bli skadad.” (Lisa Ek)

Lisa Ek kom till FC Rosengård inför hösten 2012 från Kopparberg/ Göteborg där hon enligt källor var en av nyckelspelarna. Lisa beskrevs som en ångvält med fotbollsskor och Sportchefen Erling Nilsson sa så här om värvningen: ”En kanonvärvning för hennes attityd och energi. Hon har alltid varit bäst på plan mot oss”. Lisa beskrivs ofta som en väldigt ambitiös spelare med ett överflöd av energi både på och utanför planen. Hon startade sin fotbollskarriär som sexåring i FK Bromma och på vägen till FC Rosengård så har hon representerat bland andra AIK, Hammarby och redan nämnda Göteborg. På sin meritlista så har hon även spelat fyra stycken F19 landskamper och tio stycken U21 landskamper.

Namn: Lisa Ek

Position: Mittfält

Nummer: 51

lisa-ldb-27 

Varför har du valt att spela med FC Rosengård?

-Enkelt: Sveriges bästa lag med ambitioner att på sikt bli bäst i Europa. Jag vill spela med dem som vill bli bäst och i en klubb med samma mål.

Vad är ditt sportsliga mål denna säsong?

-Att komma tillbaka och prestera på samma nivå som före min skada. Lyckas jag med det så når jag även mitt huvudmål: att vara en viktig del i lagets framgångar, vinster och titlar. Drömmen är större än målen men för tillfället behåller jag den för mig själv:-)

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

-Spelförståelse, speluppfattning , passion och att jag inte tror på begreppet omöjligt. 

Om du fick välja en egenskap som någon av dina lagkamrater har som du skulle vilja ha, vilken egenskap är det och vilken spelare har den?

-Blir inspirerad av Björks vinnarinställning, Anjas förmåga att vara bäst när det gäller, Sjögrans lugn och bekväma teknik i skarpa lägen. Hade gärna haft Ramonas kvickhet och Rileys speed. Tror faktiskt alla har nån egenskap som jag hade mått bra av att adoptera men får nöja mig med att försöka förädla mina gråstenar 😉