Nedräkning till Damallsvenskan 2014 Del 9

Nedräkningen till Damallsvenskan fortsätter med Kirsten van de Ven.

Holländskan Kirsten van de Ven kom till FC Rosengård inför den här säsongen från seriekonkurrenten Tyresö där hon gjort 39 mål på 79 matcher. Hon har även spelat collegefotboll med Florida State University och med Quinnipiac University i USA och innan hon flyttade till Sverige så spelade hon för Holländska Willem II Tilburg. Kirsten inledde sin landslagskarriär när hon debuterade för Holland 2004 och har sedan dess representerat sitt land vid EM 2009 och 2013 och hunnit med 72 landskamper.

kirsten 330

Namn: Kirsten van de Ven

Nummer: 8

Position: Yttermittfältare.

Varför har du valt att spela med FC Rosengård?

Det är en bra klubb med bra grundvärderingar som spelar för att vinna priser. FCR har också skapat en miljö där man kan utvecklas som individ och få ut sin fulla potential, något som man har kunnat se på deras lagprestationer de senaste åren.

Vad är ditt sportsliga mål denna säsong?

Vinna SM-guld och göra en insats som vi kan vara stolta över i Champions League.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

Jag är målfarlig, energirik och har ett bra skott.

Om du fick välja en egenskap som någon av dina lagkamrater har som du skulle vilja ha, vilken egenskap är det och vilken spelare har den?

Svår fråga, det finns så många bra kvalitéer i laget! Men jag väljer Sarah Mellouk, jag skulle vilja ha samma lugn som hon har i sitt spel, framförallt med bollen.