Nedräkning till Division 2 2014 del 2

I del 2 inför Division 2 så har turen kommit till Ylli Shabani.

Ylli Shabani brukar spela på mittfältet i FC Rosengård men har även använts på andra positioner under sina år i klubben.

Ylli började spela boll i Valby Västra Klagstorp (VVK BK) och var där till 2001 då han gick till MFF. Där var han uppe i A-lagstruppen men fick aldrig göra allsvensk debut. Han kom överens med MFF att han skulle lånas ut till Bunkeflo IF (nuvarande LB07) för att få speltid. Där hann han spela hela åtta säsonger, bland annat i superettan, innan han kom till FC Rosengård.

Namn: Ylli Shabani                    

Född: 1982

Position: Mittfältare

Favoritlag: Barcelona

Ylli-fcr-3

Varför har du valt att spela med FC Rosengård?

-Jag älskar ju att spela fotboll och sammanhållningen vi har i det här laget är helt fantastisk.

Det är mycket skratt samtidigt som det är mycket allvar i det hela. Allt snack i omklädningsrummet, på plan och så vidare, det är ovärderligt, något man alltid kommer ta med sig. Sen tycker jag att klubben har en bra organisation och där finns mycket potential även om det är ett division 2 lag. Jag hoppas det kommer satsas ytterligare så vi kliver upp några steg till i systemet.

Vilket är ditt bästa minne under din tid i FCR?

-Det är många grejer. Man har varit med och vunnit derbyn bland annat mot LB07 i division 1. Det var lite speciellt eftersom jag spelat där tidigare. Men alltid när man vinner är det alltid härligt, stämningen i omklädningsrummet och så vidare. Sen har klubben organiserat vissa kickoffer som alltid är jättetrevliga. Allt som händer kring matcherna, speciellt när man vinner, är det man lever för.

Finns det något värsta minne?

-Det värsta var väl när vi åkte ur Division 1.

Hur ser du på klubbens framtid?

-Vill klubben, föreningen och alla runt omkring så tror jag att det ser ljust ut. Rosengård är en stor stadsdel och här finns många individuellt skickliga spelare. Kan man bara arbeta för att få in fler tränare även till de yngre så tror jag vi kan gå riktigt långt faktiskt.

Vilket är ditt sportsliga mål säsongen 2014?

-Mitt sportsliga mål den här säsongen med laget är att vi slutar på första eller andra plats i serien och att vi går upp i Division 1. Mina personliga mål är att hjälpa laget och de yngre spelarna med min rutin och inställning på och utanför planen.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

-Jag är en spelare som aldrig ger upp, sedan så har jag bra teknik och ett bra spelsinne

bw7

Om du fick välja en egenskap hos någon av de andra spelarna som du skulle vilja ha, vilken spelare

och vilken egenskap är det?

-Jag skulle vilja ha Valentino Lai´s eleganta spelstil

Vad tror du om säsongen 2014?

-Jag tror att om vi kan hålla oss borta från skador så spelar vi om topp 1-2 platsen i serien och avancerar

Text & Bild: Stephan Lindstrand