Nichlas Schön klar för FCR

24 årige anfallaren Nichlas Schön har skrivit på för FC Rosengård. Nichlas kommer närmast från Australien där han spelat för Dapto Dandaloo Fury och FC Wollongong Olympic FC. Dessförinnan spelade han för Österlen FF där han var en bidrog med sina 17 mål och 15 assist till att klubben kunde avancera till Division 2. Nichlas, som har Skabersjö IF som moderklubb, beskrivs som en stark och målfarlig anfallare och när man ber honom beskriva sina styrkor på planen så berättar han:
–” Man är väl inget fan av att berömma och prata om mig själv men man har väl hört ett och annat. En bra vänsterfot, bra fysik och lite speed under fötterna.”
FC Rosengårds Sportchef Amir Poursamad berättar att Nichlas var väldigt bestämd på att spela för FC Rosengård och hjälpa till att lyfta klubben mot Division 1 och Superettan och Nichlas berättar såhär om varför valet föll på FC Rosengård:
-”Helheten i sig var övertygande och jag fick ett professionellt intryck. Rosengård har varit ett topplag i många år nu och jag vet att de vill ta steget upp och jag vill vara med på den resan.”
nichlas2016w
Nichlas mål för den kommande säsongen är klara han ”tror väl att föreningens vision och mål är att spela så högt upp som möjligt. Med tanke på att FC Rosengård ar varit väldigt nära i ett par år så är dags att ta steget upp i Division 1 nu och jag ser inte vem som skulle kunna stoppa oss och tror vi har väldigt goda chanser att lyckas nå våra mål.”
Amir Pursamad avslutar med att berätta att klubben inom kort kommer att presentera ännu en anfallare som tillsammans med Schön kommer bilda ett monsteranfallspar.
Klubben önska Nichlas välkommen och önskar honom lycka till.