Nomkhosi Zulu följer sin dröm – första kvinnan att tillträda som generalsekreterare på förbundet

Football for Lifes sydafrikanska koordinator Nomkhosi Zulu tar nu steget in i maktens fotbollskorridorer i Sydafrika, när hon tillträder tjänsten som Provincial Executive Officer för SAFA (sydafrikanska fotbollsförbundet) KwaZulu Natal.
Posten innebär att hon kommer att jobba direkt under fotbollförbundets styrelse i provinsen KwaZulu Natal, och hon blir den första kvinnan i Sydafrika att ta sig an en roll på denna nivå.
– Att klättra på karriärstegen som kvinna inom sydafrikansk fotboll är inte enkelt. Allra helst inte om man står rakryggad, med stark integritet. Nomkhosi visar nu att det är möjligt att lyckas, och hon är en väldigt viktig förebild både för våra spelare och ledare, säger Anna Nyman, verksamhetsansvarig för Football for Life i Sydafrika.
– Som programkoordinator har Nomkhosi varit mycket viktig i processen att utveckla och etablera vår läger- och kursverksamhet som bedrivs i vårt damfotbollscenter, men vi har hela tiden vetat om att Nomkhosi har en dröm om att ta steget vidare till internationell fotboll. Detta blir ett viktigt steg för henne för att kunna uppnå den drömmen, och som organisation är vi redo att ta vid där hon avslutar. Vi har många duktiga ledare i vår verksamhet som nu ges möjligheten att ta ett större ansvar, fortsätter Anna.
Football for Life bryter mönster och skapar drömmar. Verksamheten bygger på att visa att tjejer och kvinnor kan och får lov att ta plats, bryta ny mark, leda utveckling och att tjejer och kvinnor kan nå sina drömmar.
– Nomkhosi är en del av vår framgångssaga. Vi har delat samma värdegrund om allas lika värden och vikten av att våga tro på sin dröm. Nu följer Nomkhosi sin dröm, vilket känns fantastiskt, även om det så klart är en stor förlust för oss, säger Jenny Damgaard, projektledare för Football for Life.
FC Rosengård familjen önskar Nomkhosi lycka till i hennes nya uppdrag, och i hennes strävan att nå drömmen – den internationella fotbollsscenen.