Nu startar Football for Life Sverige!

FC Rosengård är stolta över att presentera att Fotboll for Life även startas upp i Sverige tillsammans med Malmö stad! Klubbchef Jenny Damgaard utvecklar betydelsen av detta projekt;
– Det känns verkligen kul att vi nu, tillsammans med Malmö stad, kan starta upp en svensk version av Football for Life med start i Rosengård. Football for Life arbetar med fotbollen som verktyg för att stärka unga tjejers självkänsla och självförtroende och har gjort så i Sydafrika sedan 2008. Nu tar vi med oss alla våra erfarenheter och den kunskap vi samlat på oss under alla år för att starta en svensk version med fokus på ledarskap och på att få in fler tjejer i fritidsaktiviteter och en meningsfull fritid.

Vill du vara med och peppa andra tjejer?

En viktig del av projektet är utbildandet av unga kvinnliga ledare. FC Rosengård söker tjejer som brinner för jämställdhet och lika villkor. Fotbollskunskap är absolut inget krav. Är Du eller någon du känner taggad på att vara med och stärka unga tjejers självkänsla och självförtroende, få en ledarskapsutbildning och hjälpa unga tjejer att ta större plats i samhället och på fotbollsplanen? Skicka in din intresseanmälan idag!
 
Nedan kan ni läsa Malmö Stads pressmeddelande. Och HÄR ni finner pressmeddelandet i sin helhet.
Fritidsnämnden beviljar FC Rosengård 500 tkr för uppstarten av Football for Life Sverige. Projektet ämnar att aktivera fler tjejer inom idrotten och fotbollen genom att utbilda tjejer/kvinnor som ledare, domare och administratörer inom fotbollen. Förhoppningen är att man ska kunna få till 30 nya kvinnliga ledare och 10 nya tjejlag genom projektet. Planen är även att jobba med att sänka tröskeln till idrott genom att hitta nya former för fotboll/idrott och sprida kunskap om hur man kan arbeta för en jämställd idrott.
Football for Life Sverige är vidareutveckling av ledarskapsprogrammet Female Coach Development Program (FCDP) som FC Rosengård drev som ett pilotprogram för unga kvinnor i Rosengård. Förutom att utbilda kvinnor till föreningsledare ska projektet även involverar flera föreningar i och runt Rosengård i sitt arbete.
– Unga tjejer som ledare och förebilder är avgörande för att vi ska kunna locka tjejer till idrotten och skapa trygga miljöer för unga tjejer. Det är glädjande att vi tillsammans med FC Rosengård kan komma igång med att stötta och aktivera tjejer i idrotten. Det är glädjande att vi nu tillsammans med FC Rosengård visar med handling och inte bara vackra ord att vi stöttar tjejidrotten, säger Ewa Bertz (L), ordförande för fritidsnämnden.
– FC Rosengård har ett stort samhällsengagemang och vi är stolta över att stötta det här projektet för att utbilda fler kvinnliga idrottsledare. I likhet med övriga Sverige ser vi att många tjejer i Malmö slutar allt för tidigt med sin idrott. Vi hoppas att projektet får spridning i Malmö så att flera föreningar får utbildade kvinnliga ledare, vilket i sin tur förhoppningsvis bidrar till att vi ser en ökad andel aktiva tjejer inom Malmöidrotten, säger Sven-Erik Rasmusson (S), vice ordförande i fritidsnämnden