Ny Assisterande Tränare klar för FC Rosengård

Sebatin Avci, 47 år, är klar som ny Assisterande Tränare för FC Rosengårds herrlag. Sebatin kommer närmast från FBK Balkan och har skrivit på ett 1- årsavtal.
-Så, Vem är då Sebatin?
”Jag är nyinflyttad i Bara med min fru och mina två barn, född och uppvuxen i Malmö. I alla mina yrkesår har jag jobbat skift och nu har jag nyligen bytt jobb till Forstec Dental AB där jag jobbar dagtid. På min fritid ägnar jag min tid åt familj och vänner, därutöver är det bara fotboll som gäller.”
-Vilka klubbar har du representerat under din karriär?

”Jag började min fotbollskarriär som sjuåring i Sofielund IF. Som 16 åring spelade jag för NK Croatia i division 2. Har spelat A-lagsfotboll i de flesta Malmöklubbar genom åren bland annat för FBK Balkan, IFK Malmö, KSF Prespa Birlik, Mabi, Hyllie IK och BK Olympic, och avancerat med samtliga lag. Efter min spelarkarriär har jag varit aktiv som tränare.”
-Vilka meriter har du som tränare?
”Jag hjälpte till i Olympic BK P16 lag där min son spelade. Det var lärorikt och kul att utveckla de här ungdomarna.
Assisterande spelare tränare i Hyllie IK 2008, där vi tog steget upp till div 4.
Assisterande tränare i Prespa Birlik 2014 – 2015, där vi tog steget upp till div 1.
Huvudtränare 2016 för FBK Balkan där jag var i 3,5 år och tog klubben till div 3.”
-Vilken var din senaste klubb?
”Min senaste klubb som huvudtränare var i FBK Balkan.”
-Vad var det som avgjorde att du fortsätter din karriär i FC Rosengård?
”Det är en organiserad och strukturerad klubb med ambition att vilja spela en attraktiv fotboll. Det finns enorma utvecklingsmöjligheter för att kunna skapa ett vinnande koncept tillsammans med spelare och ledare. Detta var något som tilltalade mig i mitt beslut som Valentino Lai presenterade.”
-Hur ser du på framtiden tillsammans med FC Rosengård?
”Jag vill vara med och bidra med min erfarenhet och engagemang att utveckla och bygga ett slagkraftigt lag med en tydlig spelidé. Det är viktigt att spelarna känner glädje både på och utanför plan. Vi skall vara mentalt förbereda inför 2020 för att uppnå våra mål och jag ser fram emot att börja jobba med spelarna och Tommy Ringblom.”
Något övrigt som du vill tillägga?
”Från att ha varit toppkonkurrenter med Tommy Ringblom skall vi nu leda FC Rosengård tillsammans.
Låt säsongen börja!!!”
FC Rosengård hälsar Sebatin välkommen till klubben och önskar honom lycka till.