Ny derbyseger för FC Rosengård

FC Rosengård ville helt enkelt inte förlora mot Prespa Birlik i måndagens derby och det startade lite sådär när gästerna gjorde 0-1 redan efter åtta minuter. Målet blev lite av en väckarklocka för Rosengård som fick mer fart på bollen och det gav resultat i den 27 minuten när William Magnusson sköt in kvitteringsmålet till 1-1. Efter kvitteringen så fortsatte Rosengård att mala på och man gav inte Prespa mer än någon halvchans men man utnyttjade sitt övertag till att göra 2-1 genom Granit Sherifi och 3-1 genom redan nämnde William Magnusson innan domaren blåste för halvtidsvila. När domaren blåste igång den andra halvleken så försökte Prespa att trycka fram för att få in en reducering men FC Rosengård försvarade sig bra och gästerna fick egentligen ingen riktigt het möjlighet att få bollen i mål. Matchens sista mål stod istället FC Rosengård för när Zia Sakirovski gör mål på frispark i den 70’de minuten och fastställer slutresultatet till 4-1.
Tvåmålskytten William kommenterar matchen:
-Det var ju en tuff match på förhand, att vara favoriter till att vinna i ett derby kan alltid vara klurigt. Det kändes som Prespa gick ut extremt taggade och fick utdelning efter en dålig start från vår sida. Sen tycker jag vi successivt jobbar oss in i matchen och har ganska bra kontroll efter att ha satt dit 1-1. Vi visade  att vi var numret större och hade en ganska bra kontroll i andra halvlek. Jag tycker vi visar styrka genom att vinna utan att göra ”säsongens bästa prestation”.
Så vad betyder segern för laget?
-Det är ju alltid extra skönt att vinna ett derby, en match som vi ska vinna. Men en vinst är en vinst och ledde till 3 viktiga poäng i tabellen.
I och med dagens seger så har FC Rosengård vunnit både mot IFK Malmö och Prespa Birlik inom loppet av sju dagar och man har dessutom tagit ledningen i Division 2 VG. Nu leder man serien med två poäng ner till Qviding på andraplatsen och tre poäng före Ängelhom och Olympic och det försprånget kan ge FC Rosengård lite arbetsro då pressen ligger på de jagande lagen. I nästa omgång så möter FC Rosengård Onsala på bortaplan i en i raden av svåra matcher.