Ny förlust på bortaplan

Det var ett revanschsuget FC Rosengård som åkte till Stockholm för att möta Djurgården på Grimsta IP. Men det blev ingen revansch trots ett stort övertag i första halvlek, resultatet skrevs till 2–1 och samtliga tre poäng stannade i Stockholm.

FC Rosengård inledde matchen på ett kontrollerat sätt och lät inte hemmalaget låna bollen några långa stunder. Djurgården ställde dock upp med ett mycket lågt och kompakt försvar som gjorde det svårt för gästerna att spela sig fram till mål. Första halvlek bjöd på väldigt få målchanser där Fiona Brown och Isabella Obaze kom närmst att sätta bollen i nät med pannan.

Andra halvlek fick en tuff start när Djurgården efter två minuter satte 1–0 genom Hayley Dowd. Efter det tog hemmalaget över matchen mer och mer och satte även 2–0 på en hörna i den 65:e matchminuten. FC Rosengård kämpade sedan för att komma ikapp men lyckades inte sätta spelet till fullo. Olivia Schough satte en studsande frispark förbi Djurgårdens målvakt och reducerade på tilläggstid, men då återstod endast en minut av matchen och tiden räckte inte till för att kvittera.

FC Rosengård står nu endast på en inspelad poäng efter tre omgångar av OBOS Damallsvenskan, en start som inte matchar klubbens ambitioner och målsättningar.

– Det finns inget annat än att vi ska ta oss ur den här situationen. Inget kommer gratis när man har en sådan här period så vi behöver alla jobba ännu hårdare för att vända det här, säger lagkapten Emma Berglund till Viaplay efter matchen.

De senaste inläggen: