Ny huvudtränare i FC Rosengård

Under måndagen sker ett tränarskifte i FC Rosengård – Renée Slegers lämnar sin roll som huvudtränare och ersätts av assisterande Joel Kjetselberg. Beslutet är ömsesidigt från klubben och Slegers och baseras på lagets resultat under 2023 i så väl träningsmatcher, Svenska Cupen som starten av OBOS Damallsvenskan.

Assisterande tränare Joel Kjetselberg tar klivet upp som huvudansvarig. Sportchef Therese Sjögran kommenterar förändringen i ledarstaben.

– Vi har av tradition rekryterat assisterande tränare som vi på sikt tror kan vara potentiella huvudtränare, så var även fallet med Joel. Därför blir det nu naturligt att det är han som tar steget upp och fyller positionen. Vi tror att det här skiftet kan vara starten på att vända den negativa trend vi hamnat i, säger Therese Sjögran.

– Det har varit en tuff start på året, men jag ser fram emot att ta mig an den här utmaningen tillsammans med övriga staben. Jag har haft en lärorik tid som assisterande i FC Rosengård och vet att det finns stor potential i gruppen vi jobbar med, säger Joel Kjetselberg.

Under sin tid som huvudtränare har Renée Slegers varit med och lett laget till två SM-guld, ett cupguld och gruppspel i Champions League. FC Rosengård tackar Slegers för hennes insatser i klubben och önskar henne lycka till framöver.

De senaste inläggen: