Ny huvudtränare klar för FCR

FC Rosengårds divison 2-lag har gjort klart med ny huvudtränare efter en längre rekryteringsprocess. Man har varit noga med kravprofilen och valet föll till slut på Halda Kabil. 

Halda Kabil är 50 år och kommer från Varberg. Han har tidigare varit tränare för Trönninge BK, Varbergs BoIS och Varbergs GIF och har totalt samlat på sig åtta seriesegrar genom åren.

Välkommen till FC Rosengård, Halda! Varför valde du att komma hit till oss?
– Jag har fått bra intryck av klubben. FC Rosengård är en förening med en tydlig målsättning – att vinna division 2 nästa år och på sikt, inom 2–3 år, spela i superettan. Jag tycker att målsättningen är realistisk och att FCR har en bra organisation och goda förutsättningar att nå dit.

Vad är målet med ditt uppdrag?
– Att vinna serien.

Vad tycker du om den befintliga truppen?
– FC Rosengårds herrlag är ett topplag. Det finns mycket rutin i truppen. Vi behöver få in 2–3 spetsspelare, spelare som gör skillnad i varje match. Samtidigt vill vi få in yngre spelare som kan utvecklas.


FC Rosengård vill också passa på att tacka Ali Jasim, som varit en del av tränarstaben i två år, för hans tid i klubben och önskar honom lycka till framåt.

De senaste inläggen: