Ny målvaktstränare – Shannon Lynn

Efter sju år i föreningens tjänst stod det klart att matchen på Camp Nou blev den sista för FC Rosengårds målvaktstränare Kenneth Mattsson. Nu presenteras hans efterträdare – den skotska före detta målvakten Shannon Lynn.

Sedan 2014 har Shannon Lynn varit en tongivande spelare i Vittsjö GIK och i över tio år har hon varit en del av Skottlands landslag. Under 2022 meddelade Lynn att hon avslutar sin spelarkarriär och nu sadlar hon om till målvaktstränare. Kontraktet med FC Rosengård är skrivet på två år.

– Redan efter mitt första samtal med Therese Sjögran kände jag att jag ville bli en del av FC Rosengård och gemenskapen i klubben. Jag har stora skor att fylla efter Kenneth Mattsson, men med vägledningen har erbjudit ser jag fram emot att fortsätta i hans fotspår. I FC Rosengårds miljö tror jag att jag kan utvecklas och lära mig mycket, samtidigt som jag hoppas kunna bidra med med min erfarenhet till klubbens talangfulla målvakter, säger Shannon Lynn.

Både sportchef Therese Sjögran och huvudtränare Renée Slegers ser positivt på Lynns långa internationella erfarenhet som spelare och hennes ledaregenskaper.

– Shannon är en ung och spännande målvaktstränare som precis avslutat sin professionella karriär som spelare. Vi har haft många bra och konstruktiva samtal i december och jag är så glad att vi hittat ett samarbete för de två kommande åren. Shannons sätt att se på utvecklingen av målvakter stämmer väl överens med hur vi vill arbeta i FC Rosengård och hon har mycket att bidra med från sin egen målvaktskarriär, säger sportchef Therese Sjögran.

– Jag vill tacka Therese Sjögran och Renée Slegers för förtroendet och den här möjligheten. Jag ser fram emot att få träffa resten av staben, spelarna och så klart även publiken och supportrarna, avslutar Shannon Lynn.

De senaste inläggen: