Ny seger för FC Rosengård

FC Rosengård vann till slut med 4- 2 över Kristianstad FC efter en riktigt bra andra halvlek.
FC Rosengård inledde matchen bra och hade mycket boll men tyvärr så kom man aldrig till några ordentliga avslut. Istället var det Kristianstad som gjorde 0-1 efter cirka en halvtimmes spel och hade tagit över spelet helt. Dryga fem minuter senare får Rosengård en snabb omställning och Granit Sherifi fälls i straffområdet och gör sedan 1- 1 på den efterföljande straffen. Tyvärr så fortsatte Kristianstad att dominera den första halvleken och det gav utdelning igen ett par minutter före paus då de gjorde 1- 2.
I pausvilan så måste det ha getts en del nya instruktioner i Rosengårds omklädningsrum och tillsammans med ett par byten så inledde man den andra halvleken så pass piggt att Zakaria Sawo sköt in kvitteringen till 2- 2 efter dryga 50 minuter. FC Rosengård fortsatte att äga boll och det var inte ofta Kristianstad fick låna den så när Rosengård tog ledningen 3- 2 på straff så var det inte helt orättvist. Straffen slogs  in av Granit Sherifi och i situationen så fick även Kristianstadspelaren rött kort. Några minuter senare så fastställer Yasin El Harrab slutresultatet till 4- 2 med en vacker lobb över Kristianstads målvakt.
FC Rosengårds kapten och tvåmålsskytt Granit Sherifi berättar efter matchen:
”Det var väldigt skönt att vinna matchen idag och samtidigt få ett kvitto på att vi är på rätt väg tillsammans.”
Vad gjorde ni annorlunda i den andra halvleken som ni inte gjorde i den första?
”Jag tycker att vi börjar matchen bra där vi spelar den fotbollen vi vill spela men slarvar samtidigt i när vi ska vinna tillbaka bollen efter bolltapp och det gör att vi släpper tyvärr in två mål. I paus justerar vi precis det och är mer ”aggressiva” när vi ska vinna tillbaka bollen och fortsätter spela den fotboll vi vill spela men med mer tempo bara och sedan så helt ärligt så kör vi över Kristianstad.”
FC Rosengård har vunnit sina två första träningsmatcher och har fått en riktigt bra början på säsongen för det är ju så att även om det bara är träningsmatcher så blir det ju lite lättare att gå till en blåsig och regnig träning med en vinst i bagaget. Samtidigt så är ju vinsterna ett kvitto på att man är på rätt väg inför säsongsstarten. På måndag börjar en ny träningsvecka och förberedelser inför nästa helgs träningsmatch mot Lunds BK men mer om den matchen kommer i veckan.
Målskyttar: Granti Sherifi 2, Zakaria Sawo, Yassin El Harrab
Publik: Förvånansvärt många med tanke på vädret och årstiden.