Ny seger för LdB FC Malmö

LdB FC fortsatte marschen mot serieseger när man igår kväll slog Piteå med 1-0

I går så slog LdB FC Piteå på hemmaplan, även om det satt hårt inne.

När det bara återstod tio minuter av matchen så lyckades Sara Björk Gunnarsdottir göra matchens enda mål som bärgade tre poäng till Malmö. Assisterande tränaren Markus Tilly ger sin syn på hur man lyckades besegra Piteå:

”Vi vinner matchen för att vi har 22 avslut mot Piteås 0, detta enligt officiella statistiken och då har man goda förutsättningar att vinna en fotbollsmatch. Piteå ska ha beröm för de gjorde det väldigt svårt för oss med sitt kompakta och låga försvarspel. Vi inleder matchen piggt och borde göra mål på någon av våra chanser men som alltid i fotbollsmatcher så smyger sig frustration in när man inte lyckas göra mål. Före matchen pratade vi mycket om vikten att variera passningsspelet och tyvärr blev vi lite omständiga emellanåt. Vi gör ingen toppenmatch, men visade vilket fantastiskt lag vi är i slutet fick vi belöning för vårt slit och det gav 3 viktiga poäng i den fortsatta kampen om SM-guldet.” Berättar Markus Tilly.

I och med segern så har man fem poängs försprång ner till Tyresö som har en match mindre spelad. Tyresö spelar senare i veckan och är återigen tvungna att ta en trepoängare för att få en chans till serieseger.

 

Text: Erling Nilsson, Stephan Lindstrand

Bild: Urzula Striner

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/ldb_pitea_2013{/gallery}