Ny seger för LdB FC

LdB FC gav ett rejält styrkebesked när man vann borta mot Kopparbergs/ Göteborg FC med 0-5

LdB FC tog initiativet Damallsvenskan när man besegrade serietrean Kopparbergs/ Göteborgs FC på bortaplan med klara 0-5. Det innebär att man gick upp i serieledning med en match mer spelad men nu ligger pressen på Tyresö som spelar senare i veckan. Jag ställde givetvis ett par frågor till Jonas om matchen och framtiden.

 

Ni vann hemma mot Kopparberg/ Göteborg med 3-1 och nu 0-5 borta, vad är skillnaden mellan förra mötet och söndagens?

-En stor skillnad mellan matcherna är vår effektivitet i respektive första halvlek. Prestationsmässigt håller båda matcherna hög kvalitét men vi behöver inte lika många målchanser för att göra mål i de senaste matcherna. Mycket positivt! 

 

Ni var väl egentligen tvungna att ta tre poäng för att få ett försprång neråt samtidigt som ni satt press på Tyresö, resonerade ni själva så? 

-Spelar man i Malmö så går man alltid för vinst. Det är det enda vi är nöjda med. Det är en del av vår vardag och inget som skiljer sig på grund av motstånd eller tabellposition. 

 

Vad var era styrkor i segermatchen?

-Ett  kollektivt passningsspel med högt bolltempo och många djupledsalternativ. Vårt försvarsspel är kompakt och disciplinerat. 

 

Vad kan göras bättre?

-För vår del handlar det om att fortsätta utveckla vårt spel. Den dag vi inte har förbättringar att göra så har vi tappat förmågan att drömma och ha visioner. 

 

Vad innebär resultatet för fortsättningen?

-Att vi har allt i egna händer.

 

LdB FC stöter på nytt tufft motstånd i nästa match då man möter fjärdeplacerade Linköping på hemmaplan. Matchen spelas tisdagen den 27 augusti med avspark 19.20