Ny seger för LdB

Ldb FC vann borta över Vittsjö med 0-2.

”Försvarsmässigt en av våra bästa matcher i år. Dessutom skapade vi en hel del chanser framåt.”
Det är Vittsjötränaren Thomas Mårtensson som inte låter helt missnöjd när han blir intervjuad av Skånskan efter förlusten i söndags.

En komplimang kan tyckas om man spelar i LDB som trots vinst kanske inte gjorde säsongens bästa match. Dock gjorde de vad som krävdes och efter att matchen inletts i hyfsat lågt tempo och Vittsjö haft dagens första riktiga målchans kommer ledningsmålet i den 41:e minuten. Det är den nederländske anfallaren Manon Melis som passas fram av Mittag och gör sitt sjunde mål för säsongen bakom sin landsmaninna Loes Geurts efter att både Gunnarsdottir och Mittag skjutit utanför strax innan.

Andra halvlek bjuder inte på några stora överaskningar. Vittsjö inleder med målchans och får flera möjligheter. En kvittering känns inte omöjlig och en stolpträff oroar men istället är det Ramona Bachmann som spelar fram till Manon Melis som sätter matchens andra mål och bekräftar slutresultatet 0-2.

Fort går det inte idag men djupledsbollarna sitter och det är tre viktiga poäng som går till Malmö. Det är nu fem poäng ner till jagande mästarlaget Tyresö som har en match mindre spelad. Och nog verkar det bli en spännande upptakt på serien i år för nog ska väl Tyresö hänga på LDB och se till att vinna mot tabelljumbon Sunnanå SK idag (tisdag.)

Nästa match för LDB är i Svenska cupen mot Limhamn/ Bunkeflo på onsdag.

Text: Johan Perna

Bild: Stephan Lindstrand