Ny seger i Division 2

FC Rosengård slog Asarum med 1-2

Matchen mot Asarum blev precis så tuff som man hade kunnat förvänta sig och man förstår varför till exempel Höllviken förlorat mot dem på deras hemmaplan.

Det blev inte lättare efter att Asarum tog ledningen med 1-0 i efter en kvarts spel efter att FC Rosengård missat ett uppspel. Det var lite otippat kanske då FC Rosengård hade inlett matchen positivt men man har inte råd att bjuda på något för det straffar sig direkt. Resten av halvleken, och resten av matchen också, bjöd på mycket kamp och krigande runt mittplan och båda lagen hade en del lägen men inga som fick målvakterna att svettas. När domaren blåste av för pausvila så såg det ut som Asarums hemmasvit skulle stå sig om inte Rosengård på något sätt skulle lyckas få bättre fart på bollen i den andra halvleken. FC Rosengård satte fart direkt när domaren blåste igång matchen för att försöka få in en kvittering och efter tio minuter så gav det utdelning. På något sätt så såg det ut som att Asarums backar missade att Dennis fanns i straffområdet och han kunde skjuta in 1-1. Många lag hade kanske nöjt sig med en poäng och blivit det första laget som plockat poäng på Asarums hemmaplan men Rosengård ville annorlunda. Man fortsatte att jobba och slita och visst fick Asarum ett par chanser att ta ledningen på nytt men de flesta bollarna fastnade i FCR’s backlinje eller Blerims nävar. Det skulle dröja ända till den 93 minuten innan Ali fastställde slutresultatet när han sköt in 1-2 och såg till att FC Rosengård fick med sig de tre poängen hem till Malmö.

Det var en tuff match där det både gavs och togs i närkamperna och FC Rosengård visade upp en riktigt bra lagmoral och kämpaanda när man lyckas vända och vinna matchen mot kanske det bästa motståndet man stött på hittills i år. I och med segern så är man nu uppe i elva segrar av tolv möjliga och man leder fortfarande serien med sju poäng efter att Höllviken vunnit över Kvarnby på bortaplan. För FC Rosengård så väntar en välbehövlig vila under söndagen men från måndag så laddas det om inför nästa match som spelas på torsdag kväll 19.00 på Rosengårds IP då Lindsdal kommer på besök.

Fler bilder och en och annan kommentar kommer senare.

Text & Bild: Stephan Lindstrand