Ny Sportchef för FC Rosengårds herrsektion

Amir Poursamad tog över som herrsidans Sportchef i söndags och även om den första veckan varit minst sagt hektisk så tog han sig tid att berätta lite om sig själv och framtiden.
Amir Poursamad är 40 år och har två barn och i grunden så har han en Civilingenjörsutbildning. Idag jobbar Amir entreprenör och egen företagare sedan 2003 och nu naturligtvis även som Sportchef för FC Rosengård.
-Hur ser din egen fotbollsbakgrund ut?
”Jag var ungdomsspelare i MFF sedan IFK Malmö fram till 1993. Sedan spelade jag i NK Kroatia och BK Kick och jag gjorde även ett provspel i Aris Grekland. Jag la skorna på hyllan vid 26 års ålder och satsade på utbildning. Jag blev och har varit FIFA agent sedan 2009 och sedan har jag varit sportchef i IFK Klagshamn 2010-2011.”
-Hur länge har du varit knuten till FC Rosengård? i vilka roller?
”Jag har varit knuten till klubben i cirka 4 år först som sponsor (sponsrar fortfarande) sedan Scout och nu sportchef.”
-Hur känns det att ha fått rollen som sportchef för herrarna?
”Det känns stort. Jag är stolt. FCR är Malmös andra största klubb. Våra damer är svenska mästare och spelar i CL Och vi ska och kommer att vara nummer 2 efter MFF inom en rimlig tid på herrsidan.”
-Hur har de första dagarna på jobbet varit?
”Mycket kul och rolig och tufft! Men jag älskar det jag gör.”
-Vad blir din största utmaning?
”Att bygga ett lag på lång sikt som spelar i superettan inom 5 år.”
-Hur ska du leda FC Rosengård till framgång?
”Jag tror på gemenskapen och jag tror på ”en för alla och alla för en”. Jag tror också på att vi som förening genom god ledarskap och rätt inriktad kompetens kan skapa goda förutsättningar för att sätta FC Rosengård på kartan både nationellt och internationellt.”
-Var ser du FC Rosengård om fem år? om tio år?
”Om 5 år spelar FC Rosengård i Superettan. Om 10 år spelar vi i Champions League haha.”
”Till slut vill Jag tacka framförallt Ivica Kurtovic för det hårda arbetet han genomfört för klubben samt styrelsen och ledningen som gav mig chansen och förtroendet att ta mig an detta spännande uppdrag.”
Favoritlag? Barcelona och FCR
Favoritspelare? Messi och Ramona Bachmann
Favoritliga? La Liga
Klubben gratulerar Amir till sin nya tjänst och önskar honom lycka till.