Ny storseger för FC Rosengård efter Mimmis show

Nu var det tid för FCR att äntligen besegra Linköping på hemmaarenan Malmö IP.
Den senaste vinsten var 2015, annars har Linköping vänt hem med vinst eller minst oavgjort, men det var ett lite stukat Linköping som kom till Malmö med två förluster i bagaget och för att inte tappa mark till toppduon Rosengård och Kopparberg/Göteborg, var en vinst ett måste för gästerna.
Men Linköping har fotbollskultur i laget och med en världsspelare som Nilla Fischer som lagkapten, visade man direkt från start att det skulle bli en tuff match för hemmalaget.
När dagens domare, Pernilla Larsson, blåste igång matchen tog gästande Linköping direkt tag i taktpinnen och redan efter några minuter hade Lisa Hurtig en bra möjlighet, men efter en dålig bollmottagning så missade hon chansen. Mål där och matchbilden hade säkert blivit annorlunda.
Rosengård växte mer och mer in i matchen och började trycka tillbaka gästerna, så alla inklusive ”pappskallarna” på Malmö IP väntade på ett ledningsmål för hemmalaget.
Det blev kvällens huvudperson Mimmi Larsson som efter en smörpassning från Sanne Troelsgaard rann igenom och säkert gjorde 1-0.  Detta blev början på en fotbollskväll som Mimmi Larsson aldrig kommer att glömma.  Det blev Mimmis show och innan domaren blåste av matchen hade Mimmi gjort hela fem mål. Att göra fem mål i en match mot ett topplag är inte många spelare som får uppleva under hela sin fotbollskarriär. Mimmi gör det mot den klubb som hon förra spelåret representerade och där hon hade en mindre lyckad säsong, så visst kan man tala om revansch. Ett stort plus till vår eminenta sportchef Sjögran och tränare Eidevall, (jag var väl med på ett litet hörn med mitt fotbollsöga) som såg vilken potential Mimmi har och lyckades få henne att flytta ner till Skåneland.
Ledningen med 1-0 kännes trygg och rättvis, och därför kom det som en kalldusch när Linköping, efter slarv och bolltapp i hemmalaget, enkelt rullade upp försvaret och gjorde 1-1, snöpligt och onödigt som matchen hade gestaltat sig.
Rosengård har ju en av seriens bästa spelare i Caroline Seger och efter en väl slagen hörna av Jelena Čanković kunde kapten Seger nicka in ledningsmålet 2-1, ett resultat som stod sig halvleken ut.
Linköping hade inlett matchen bäst, men Rosengård tog över mer och mer, så ledningen med 2-1 efter första halvlek var helt rättvist.
Rosengård startade andra halvleken med ett högt tempo och hög press och när Mimmi höll sig framme på en målvaktstavla kunde hon enkelt peta in 3-1. Då kändes det som luften gick ur gästerna. Rosengård tog nu över helt och radade upp målchanser och Mimmi vände snyggt bort Fischer och rullade elegant in 4-1 och sedan även 5-1, innan Katrine Veje dundrade in 6-1 med ett distinkt skott utanför straffområdet. I matchens sista minut kunde sedan Mimmi göra sitt femte mål och fullborda sin fantastiska kväll genom att runda målvakten och fastställa slutresultatet 7-l.
Sammanfattningsvis så gjorde Rosengård ännu en toppmatch och förhoppningsvis börjar man närma sig toppformen efter en trög start när serien drog igång.
När det gäller spelarkritik så var självklart Mimmi Larsson med sina fem mål kvällens stjärna. Måste också nämna Sanne Troelsgaard som match efter match levererar på högsta nivå och hon har utvecklats till en internationell toppspelare. Men FC Rosengård är i dag en lagmaskin med en spelartrupp som gör att tränarteamet har olika möjligheter att förändra matchbilden. Nog ser det bra ut inför kommande matcher.
Nu har det spelats 10 omgångar av årets serie och det återstår 12 omgångar och 36 poäng att spela om så mycket kan allt jämt hända.  Kommande omgång som spelas på söndag/måndag kommer att bli väldigt intressant och min bild är att lag är slitna efter att ha spelet många matcher på några få veckor, vilket kommer att påverka resultaten.
Många klubbar har även passat på att förstärka sina trupper när det internationella övergångsfönstret varit öppet och det är möjligt att lagen hinner få de nya spelarna klara för spel redan till kommande omgång, vilket också kan påverka resultaten.
Rosengård åker till Stockholm på måndag för att möta ett Djurgården som är i stort behov av poäng, så det gäller att ladda om och vara ödmjuka och inse att de senaste storvinsterna har kommit genom rätt inställning och hårt arbete.
Signerat
Erling Nilsson