Ny tränare för F19

Elena är ett känt ansikte för Malmöpubliken. FC Rosengård är hennes moderklubb och hon debuterade i A-laget 2010 mot Jitex, där hon också gjorde sitt första mål. Tyvärr fick hon avsluta karriären p.g.a. skador. Just nu går hon UEFA A uppe på Bosön.
Elena:
– Jag valde FCR för det kändes rätt för min utveckling som tränare då miljön här är väldigt professionell och jag kommer att jobba nära väldigt duktiga och kompetenta tränare. Självklart är det även ett stort plus att jag kommer hem igen till moderklubben! Att ta huvudansvar för U19 är ett stort steg och känns väldigt speciellt då jag själv har varit i spelarnas skor och vet vad som krävs för att ta steget upp till A-laget. Framtiden för U19 ser bra ut, jag ska se till att spelarna får en bra miljö att utvecklas i och framförallt försöka hålla de undan från skador för att driva deras utveckling åt rätt håll och göra de redo för nästa steg.
Therese Sjögran, sportchef:
– Vi är glada att kunna presentera Elena som vår nya F19-tränare. En ung tränare med höga ambitioner och mycket energi. Hon vet vad det innebär att vara på högsta nivå och vad det krävs att ta sig hela vägen. Med allt som händer i Europa så kommer vi få svårt att hänga med ekonomiskt. Därför måste vi se till att våra unga får de bästa förutsättningarna att ta sig upp i vårt A-lag. Elena kommer ha stor del i det tillsammans med A-lagets ledarstab.