Ny utmaning i Division 2 Södra

FC Rosengård och Karlskrona är fortfarande obesegrade efter åtta omgångar och man har dragit ifrån i tabellen då man ligger sju poäng före tredjeplacerade Lindsdals IF så tipsen inför säsongen kanske inte var helt ute ändå. Men imorgon är det dags för ny match, den här veckan möter FC Rosengårds herrar Asarum på bortaplan och en ny nöt att knäcka för FCR’s tränare. Om man ser tillbaka på förra säsongen så vann FC Rosengård vårens bortamatch med 0-3 och på hösten förlorade man hemma med 0-1.
Asarum ligger inför helgens match på elfteplats och precis ovanför kvalplatsen i tabellen då man har haft en tung start på säsongen efter att man förlorat fem matcher, spelat en oavgjord och vunnit två matcher. Asarum förlorade sin senaste match mot Lindsdal med 4-0 på bortaplan och i omgången dessförinnan slog man IFK Hässleholm på hemmaplan med klara 3-0 så trots tabelläget är det inget lätt lag att möta och de kommer garanterat att klättra i tabellen. Ser man på hur förra säsongens bortamatch mellan FC Rosengård och Asarum såg ut så tog det cirka 70 minuter innan Rosengård kunde ta ledningen och när sedan Asarum satsade på kvittering så var de tvungna att släppa lite på sitt försvar vilket FCR kunde utnyttja. Så det var inte en lätt seger man tog även om siffrorna kanske pekar åt det hållet. Morgondagens match kommer inte att bli lättare, snarare tvärtom då FC Rosengård vann sin senaste match med klara 8-1 och Asarum har säkert gjort sin läxa. Det är ingen hemlighet att det gått bra för Rosengård och man kommer att möta ett hårt arbetande Asarum som inte skulle ha något emot att ta poäng av en av favoriterna till seriesegern.
FC Rosengård har vunnit sju raka matcher trots att spelet hackat en del i ett par matcher men efter den senaste vinsten mot tabelltrean med 8-1 så verkar det som att pusselbitarna är på god väg att falla på plats. Men det är nu det riktigt hårda jobbet börjar då man på något sätt satt ribban inför fortsättningen och nu är det bara att göra om det i de kommande 18 omgångarna, gör man det så kanske man får fira seriesegern också i oktober.