Ny viktig match för FCR

Ny helg, ny match och i det här fallet är det Varbergs GIF som kommer och besöker Rosengårds IP. Varberg är tillbaka i Division 2 efter att man åkte ur 2018 men saknaden var så stor att man vann Division 3 klart förra säsongen och är alltså tillbaka. Senast FC Rosengård och Varbergs GIF möttes så vann Rosengård på våren uppe i Varberg med 1- 3 efter att bland andra Granit Sherifi målat för FC Rosengård. I returmatchen på Rosengårds IP så vann FC Rosengård med 3- 0 efter att Zia Sakirovski och Ismail Hussein gjort två av Rosengårds mål.
Varbergs GIF var inför säsongen tippade som en nedflyttningskandidat men har överraskat och ligger inför helgens match på fjärde plats i tabellen med ett facit på fyra vinster, tre oavgjorda och tre förluster. Man har varvat riktigt bra insatser som 1-1 borta mot Ängelholm och 8- 1 vinst över Prespa Birlik med mindre bra insatser som 5- 0 förlust mot Frölunda och 4- 1 förlusten mot Vinberg så det kommer att bli intressant att se hur de agerar i morgondagens match mot FC Rosengård. Klart är i alla fall att de kommer till match med en seger i bagaget efter att de slog Onsala med 3- 1 förra helgen och de vill garanterat följa upp det med en ny seger.
FC Rosengård ligger på sjunde plats med 14 poäng inför morgondagens match mot Varberg med åtta poäng upp till toppen och med tre poäng ner till negativ kvalplats. Så med tanke på att det är nio poäng kvar att spela om så skulle det vara för bra för att vara sant om man kom ikapp lagen i toppen, även om den här säsongen inte liknar någon annan. Nä, det handlar snarare om att få till en respektabel placering men vad som är viktigare är att man undviker att blandas in i striden kring de nedre strecken och där har inget förändrats sen förra helgen. Nu vann man derbyt senast med 3- 1 mot Prespa Birlik efter att ha legat under med 0-1 och det var en riktigt viktig seger för annars så hade man varit inblandad i striden kring strecken. Nu var det ingen mirakelvändning, man fortsatte att jobba på för och med varandra precis som man gjort hela säsongen och till skillnad mot flera matcher under säsongen så betalade det sig den här gången. Det finns ett gammalt talesätt som säger att i svåra stunder så visar folk sin rätta karaktär och det gjorde man i vändningen i derbyt mot Prespa och imorgon måste man visa prov på samma inställning och karaktär för i ärlighetens namn så är man för bra för att ligga på sjunde plats i tabellen….