Ny vinst i sista matchen

Dags för sista matchen innan uppehållet, vilken blev lite väl spännande!

 

 

Årets sjätte seger i div 3

 

En ganska solig söndagseftermiddag och vi tog oss till Svedala och Aggarpsvallen för att spela en sista match innan det var dags för sommaruppehåll. En del i laget hade redan hunnit åka iväg på semester men vi fick ihop en bra trupp ändå som var hyfsat intakt ändå. 

 

Vi inledde starkt men fick inte riktigt grepp om matchen. Motståndarna spelade ett spel vi inte är särskilt förtjusta i – en massa rensningar högt upp i luften så fort bollen nådde deras backlinje, och vi kom inte in i någon jättebra rytm som vi brukar, men hade ett något större bollinnehav i första halvlek. I slutet av denna får deras anfallare ett friläge och är på gränsen till lite för fysisk, men domaren blåser inte och hon slår in 1-0 precis innan halvtid. 

 

Vi möblerar om lite i uppställningen inför andra, vilket ger ganska snabbt resultat. Runt tio meter utanför straffområdet får vi en frispark, som Hajje lyfter över muren och som Anna touchar precis när målvakten ska nå den, och med lite flyt står det äntligen 1-1 i 47:e minuten.De lyckas få ganska många hörnor, där vi inte agerar helt säkert, och i 77:e minuten tappar vi markering samtidigt som vi missar inlägget, och de kan slå in 2-1, så vi återigen hamnar i underläge. Detta varar dock inte heller längre än några minuter.

 

Vi har hög press och Rina blir fälld i straffområdet. Lagens självklara straffläggare Hajje slår iskallt in den och det står 2-2 i 79:e minuten. Sedan är det vår match helt och hållet – vi pressar på konstant för att få ett ledningsmål men är fortfarande lite för stressade för att få det där sista avslutet rätt. 

 

Dagens hjälte Rina tar sig förbi tre motspelare i straffområdet, och ska lägga en sista passning som blir till ett skott – och MÅL. Med en minut kvar tar vi ledningen och håller den matchen ut. Spelet såg stundtals lite trött och svajigt ut idag, men det faktum att vi är ett gäng bättre spelare med högre lägstanivå än motståndarna gör att vi står som rättvisa segrare.

 

En extra eloge till Maja som sprang outtröttligt på sin kant och aldrig gav upp.

 

Vi tar nu, efter ett spelarmöte, sommarlov på olika håll och räknar med att vara tillbaks i träning i juli. Tack till all publik som kom och alla som hjälpt och stöttat under vårsäsongen. Vi ses snart!! Världens bästa lag siktar mot serievinst i höst!