Nya vinster för Dam B

Det blev en varm söndag och två matcher att spela i nästan trettio grader – i div 2 mötte vi Eskilsminne DFF borta, och i F19 Svenska Spel mötte vi Lidköpings FK på besök på Malmö IP.
Bägge matcherna präglades av stark laganda, stort fokus och disciplinerat spel utifrån tydliga tränarstrategier, vilket resulterade i 18 gjorda mål och ett insläppt.
”Vi är nöjda med prestationen. Spelarna gör bra individuella prestationer men framför allt är vi nöjda med hur vi beter oss som kollektiv. Alla spelare var aktiva och tog ansvar i försvarsspelet och i anfallsspelet har vi stor variation. Nu gäller det att jobba vidare så vi kan hålla den här höga nivån och utveckla oss vidare. Vi ser fram emot nästa match mot Staffanstorp på söndag.” – Huvudtränare Renée Slegers om matchen mot Eskilsminne.
”Då vi hade två matcher samtidigt lånade vi in yngre spelare till matchen mot Lidköping, med stor framgång. Alla gick all-in för uppgiften, kämpade för varandra och var lyhörda för direktiven som gavs. Med mycket spelglädje på planen och fina individuella prestationer fick vi ett stort spelövertag och gav den lilla publiken en vacker fotbollsupplevelse som bådar gott inför framtiden. Konstant vinst av andrabollar, smarta spelomställningar, kreativa anfall och återerövringar var i kontinuitet. Vi hade stor variation i ålder och erfarenhet i truppen, men idag visade vi verkligen att FC Rosengårdsandan är stark, både bland spelare och ledare. Framtiden känns oerhört ljus.” – Lagledare Anna Storåkers om matchen mot Lidköpings FK.
FCR-Eskilsminne DFF 7-1
FCR-Lidköpings FK 11-0
Tack till motståndare, domare och publik för två fina matcher.