Nyförvärv till FC Rosengårds herrlag

Elias Dolah ansluter från Lunds Bk

De som följer FC Rosengård noterade att en ny spelare debuterade i derbyt mot Prespa Birlik. Han heter Elias Dolah, är 21 år gammal och kommer på ett lån från Lunds BK som sträcker sig säsongen ut. Givetvis så ställde jag ett par frågor.

Vilka klubbar har du spelat för tidigare?

Min moderklubb är Dalby GIF. Jag spelade där framtill att jag blev 16, sedan dess har jag spelat i Lunds BK.

Vad har du för tidigare Fotbollsmeriter?

Jag kom till Lund som junior och sista junioråret tog vi hem Juniorallsvenskan, vilket tog LBKs juniorer upp i Pojkallsvenskan. Samma år vann vi dessutom Ishöj cup i Danmark. 

Som förstaårs-senior i div 1 lyckades jag göra 2 mål och bli utsedd till matchens spelare två gånger, båda mot seriesegrande Husqvarna. 

Varför valde du att skriva på för FCR?

Jag valde att skriva på med FCR säsongen ut för att jag vet att det är en klubb med ambition och potential. Jag vet att här finns en bra ledarstab och en bra spelartrupp. Jag provade några veckor innan jag skrev på och det kändes rätt. Konkurrensen är stenhård och det gillar jag, när man tränar med duktiga fotbollsspelare så utvecklas man som mest.

Vad hoppas du kunna tillföra till laget?

Jag är 195cm och väger 93kg, vilket betyder att jag kommer tillföra kraft och storlek. Jag viker mig aldrig och spelar med hjärtat.

Vad är ditt sportsliga mål den här säsongen?

Mitt mål med den här säsongen är att snabbt nå min maximala kapacitet och hjälpa laget att fortsätta sin hittills riktigt fina säsong. Förhoppningsvis ska alla som håller FCR varmt om hjärtat få glädjas av det även i slutet av säsongen. 

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

Jag har en bra fysik och vinner det mesta i huvudspelet. Jag är lång och stor men inte långsam. Min inställning och pondus är något som brukar utmärka mig. Kom ner till IP och kolla!

Det gick fort från övergången till debuten. Hur gick tankarna? Var det därför som övergången skulle gå snabbt?

När jag väl hade bestämt mig för att FCR var rätt för mig så ville jag bli spelklar så snabbt som möjligt. Att det just skulle bli Prespa var inget som jag tänkte på. När det står mycket på spel är det som roligast att lira. Synd bara att vi hamnade i en svacka i andra…

Du fick debutera i vad som kanske är en av de hetaste matcherna i Div 2. Hur gick tankarna före matchen? Efter?

Jag var så grymt taggad att få spela match och det kändes bra att få 90 min i benen efter mycket bänknötande denna säsong i LBK.

Klubben hälsar Elias välkommen till klubben och önskar honom lycka till.