Nyförvärv: Charlotte Grant

Nästa vecka startar OBOS Damallsvenskan 2021 och inför seriestarten kommer FC Rosengård få förstärkning i försvaret genom nyförvärvet Charlotte Grant. Grant är född 2001 och kommer från Adelaide United i Australien – som också är hennes hemland.
– Vi är väldig glada att kunna göra denna värvning av Charlotte Grant innan fönstret stängde. Hon är en ung och lovande spelare som förhoppningsvis tar en plats i Australiens OS-trupp i sommar. I Grant får vi en teknisk back med otrolig fysik. Hon kommer kunna spela på alla positioner i vår backlinje så hon blir ett riktigt bra tillskott i truppen, säger sportchef Therese Sjögran.

Grant har länge drömt om att få spela i Europa där hon sett att damfotbollen växer mycket. Hon tar nu steget att flytta från Australien hela vägen till Sverige och Malmö. Att få spela med och mot individuellt skickliga spelare är något som Grant tror och hoppas ska hjälpa henne att utvecklas i sitt spel.

– Jag är väldigt tacksam över den här möjligheten att få spela i FC Rosengård. Att spela med alla dessa erfarna spelare är något jag verkligen ser fram emot. Nu vill jag bara åka över till Sverige och dra igång säsongen med mina nya lagkamrater! säger Charlotte Grant.
Vi säger varmt välkommen till FC Rosengård, Charlotte Grant!