Nyförvärv – Rebecca Knaak

FC Rosengård hälsar Rebecca Knaak välkommen till klubben! Knaak är en defensiv spelare som tar flyttlasset från Freiburg i Tyskland till Malmö och skriver kontrakt på tre år.

Tyskan Rebecca Knaak är 25 år gammal och en spelare med defensiva kvaliteter och goda ledaregenskaper. Hon har spelat i flera olika klubbar i Frauen-Bundesliga och nu går alltså flytten från SC Freiburg till Malmö och FC Rosengård.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att få chansen att spela i FC Rosengård. Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse för mig att få spela för den här klubben i Sverige. Jag ser fram emot att få träffa alla och göra mitt bästa för klubben och alla runtomkring, säger Rebecca Knaak.

Kontraktet skrivs på tre år och enligt sportchef Therese Sjögran är Knaak en flexibel spelare som kan bidra i flera lagdelar.

– Rebecca har många års erfarenhet av Bundesliga och är en ledare både på och utanför plan. Hon är en spelare som kommer kunna fylla positioner både i backlinje och på mittfältet. Rebecca kommer ge oss mer tyngd både offensivt och defensivt, berättar sportchef Therese Sjögran.

Samtidigt vill FC Rosengård meddela att Amanda Altheden lämnar klubben. Vi önskar henne stort lycka till i framtiden!

– Jag har bestämt mig för att lämna FC Rosengård. Jag tackar spelare och ledare för fantastiska och lärorika år. FC Rosengård är Sveriges bästa lag och och jag är tacksam att jag har fått möjlighet att mäta mig mot de bästa. Nu ser jag fram emot min nya utmaning, säger Amanda Altheden.

De senaste inläggen: