Nytt publikrekord i fotbollens huvudstad

I fotbollens huvudstad Malmö blir det denna säsong i Damallsvenskan två derbyn mellan FC Rosengård och LB07. Första matchen spelas på Malmö IP söndagen i midsommarhelgen kl.18 och andra matchen onsdagen den 30 augusti kl.19.
Det är nu klart att den andra matchen mellan LB07 och FC Rosengård kommer att spelas på Swedbank Stadion.
– Intresset för damfotbollen i Sverige är på stark tillväxt. Därför är det extra kul att kunna erbjuda Malmöborna en fotbollsmatch med den inramning som den verkligen förtjänar, på Swedbank Stadion, säger Håkan Wifvesson, ordförande i FC Rosengård. Intresset för våra stjärnor i laget och damfotbollen är stort från såväl tjejer som killar, vilket bådar gott för framtiden.
– Som nykomling i Damallsvenskan med en trupp bestående av lokala förmågor är det fantastiskt att vi kan erbjuda Malmö och fotbolls-Sverige en hemmamatch på Swedbank Stadion, säger Nicklas Larsson, ordförande i LB07. Att Malmö FF ger oss denna chans och att vi får möjlighet att spela två matcher med storpublik när vi möter FC Rosengård är vi mycket glada för.
Matchen på Swedbank Stadion är ett samarbete mellan FC Rosengård, LB07, Malmö FF och Malmö Stad med sikte på att sätta ett publikrekord för en match i Dam- allsvenskan, men också att långsiktig skapa ett allt större intresse för dam- och flickfotboll. Det tidigare rekordet i Damallsvenskan är från en match 2008 mellan Linköping FC och Umeå IK med 9413 åskådare.
– Vår gemensamma ambition är att slå det tidigare publikrekordet för klubbfotboll på damsidan i Sverige och samtidigt öka intresset för flickfotboll. Med tydliga och starka förebilder inom damfotbollen i Malmö hoppas vi kunna locka fler flickor till våra fotbollsskolor, säger Niclas Carlnén, VD i Malmö FF. Eftersom det i år inte kommer spelas derby på Swedbank Stadion i Herrallsvenskan ska det bli extra roligt att kunna erbjuda denna upplevelse till vår publik.
– Fotbollen betyder oerhört mycket för Malmö. Att vi numera har två lag i Damallsvenskan är fantastiskt och jag ser verkligen framemot matcherna. Jag hoppas att vi blir många på plats som gör vårt bästa för att slå publikrekordet i Damallsvenskan nu när matchen ska spelas på Swedbank Stadion, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.
Frågor med anledning av pressmeddelande, kontakta för:
FC Rosengård   Magnus Ericsson   0720-67 46 77
LB07                     Johan Andersson    0704-38 34 61
Malmö FF           Niclas Carlnén         0760-24 33 04