Oatly ny sponsor till FC Rosengård

FC Rosengård och Oatly har inlett ett samarbete med fokus på kost, hälsa och hållbarhet.
– Vi väljer att stödja fotbollsföreningen FC Rosengård på grund av föreningens samhällsengagemang. Vi uppskattar hur föreningen satsar på ungdomar och integration. Jag ser fram emot ett riktigt gott samarbete där vi tillsammans jobbar för en livsstil som är bra både för hälsan och planeten, säger Toni Peterson, VD för Oatly.
Oatly med huvudkontor i Malmö, grundades på 90-talet utifrån att en forskare vid Lunds Universitet gjort den revolutionerande upptäckten att naturliga enzymer kan omvandla fiberrik havre till näringsriktig flytande föda, perfekt anpassad för människor.
Idag är metoden patenterad och Oatly ser som sin uppgift att förbättra både enskilda individers och hela planetens välbefinnande med ett produktsortiment som hämtar sin kraft från havre.
FC Rosengård är en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsklubbar, med ett damlag som rankas bland de fem bästa i Europa, med en bred ungdomsverksamhet och som därutöver driver många viktiga sociala projekt med fokus på ungdomar och integration.
– Vi är väldigt glada för att få Oatly som ny sponsor till FC Rosengård, säger Karin Jarl Månsson, marknadschef för FC Rosengård. Kost och hälsa är oerhört viktigt både på elitnivå och i vår ungdomsverksamhet. Det finns ett stort engagemang för frågorna hos FC Rosengårds spelare, särskilt i vårt damlag. En spelare som har ett särskilt stort engagemang är Ali Riley.

– Jag brinner för att öka ungdomars kunskap om kost, t ex hur långsamma kolhydrater som havre, kan göra stor skillnad både på fotbollsplanen och i skolarbetet och driver därför min egen blogg för att sprida kunskap om betydelsen av rätt kost till fler, säger Ali Riley.
Avtalet skrivs inledningsvis på två år med en målsättning och en ambition att skapa ett långsiktigt samarbete. Syftet med samarbete är att tillsammans verka för bättre hälsa, både genom att skapa bättre förutsättningar för fysisk träning i fotbollen och med ökade kunskaper om kostens betydelse.
För mer information kontakta:
Cecilia Sjöholm, kommunikationsdirektör Oatly 0708-35 99 69
Karin Jarl Månsson, marknadschef FC Rosengård 0705-28 51 90
Länk till Ali Rileys blogg: https://www.instagram.com/love2eat2love/
Fakta om FC Rosengård:
Firar 100 år 2017
10 SM Guld i Damallsvenskan
600 ungdomar i träning och över 30 lag i seriespel
Sociala projekt: Boost och Next by FC Rosengård, Kick-off by FC Rosengård, Football for Life i Sydafrika samt Kul på hjul.