Oavgjort när den avbrutna Eslövs-matchen spelades klart

Under onsdagen spelades de återstående minuterna av bortamatchen mot Eslövs BK. Matchen avbröts den 8:e oktober på grund av dimma. FC Rosengård fick till slut med sig en poäng efter att Kasper Harletun nickat in kvitteringsmålet i den 90:e minuten. 

Matchen, som inleddes den 8:e oktober, började lite trevande från båda lagen men snart tog FC Rosengård kommandot. De började skapa en del chanser men utan att det resulterade i något mål. Samtidigt var man noga med att inte släppa till något bakåt, då det var viktiga poäng som stod på spel så här i slutspurten av serien. Eslöv hade ett par chanser med men det var inget som inte Rosengårds försvar kunde hantera. Det syntes helt enkelt att det var en viktig match för båda lagen då FCR jagar poäng i toppstriden samtidigt som Eslöv jagar poäng för att inte bli indragna i bottenstriden. Första halvlek slutade 0-0 och under pausen drog dimman in som gjorde att man inte ens kunde se från ena långsidan till den andra. Domaren valde ändå att sätta igång spelet men avbröt sedan matchen. När man konstaterade att vädret inte skulle bli bättre flyttades de återstående minuterna till 20:e oktober.

När det var avspark för de cirka 43 återstående minuterna tog FC Rosengård kommandot direkt som man gjort så ofta under säsongen. Trots det var det Eslöv som tog ledningen med 1-0 efter dryga 50 minuter. Tyvärr slappnade Rosengård av lite och tappade i hemjobbet, så Eslövs spelare fick iväg ett skott som touchade en FCR-spelare på vägen vilket gjorde den otagbar för Ronald i Rosengårds mål. Eslövs skott på mål var deras enda vilket tyvärr gör dem 100%-iga i att omsätta chanser till mål. Samtidigt försvarade de sig bra och det, i kombination med oflyt i avsluten, gjorde att FC Rosengårds kvittering kom att dröja till den 90:e minuten. Målet kom på en hörna som nickades ut och så småningom hamnade hos Zia Sakirovski. Zia hittade i sin tur Kasper Harletun som sköt in 1-1 på volley.

Återigen visade grabbarna i FC Rosengård upp sin lagmoral när man räddade en poäng i den svåra bortamatchen mot Eslöv. Resultatet gör att man ligger på tredje plats i tabellen, två poäng efter IFK Hässleholm som man möter hemma den 30:e oktober, och fyra poäng efter serieledarna som dock har en match mindre spelad. Nu återstår fem omgångar och femton poäng kvar att spela om. I nästa match åker FC Rosengård till Heleneholms IP för att möta Prespa Birlik i ännu ett Malmöderby. Matchen spelas på söndag 24:e oktober med start klockan 15:00 och det finns ingen anledning till att missa chansen att stötta laget i jakten på trepoängare.

De senaste inläggen: