Oavgjort resultat borta mot Vittsjö GIK

Matchen i Vittsjö blev så jämn som en match ska vara mellan två välorganiserade topplag i OBOS Damallsvenskan.
Slutresultatet 0-0 är ett resultat som ingen av lagen var nöjda med, men som speglar matchbilden ganska bra. Vittsjö har i år fått ett lag som har kommit till toppen för att stanna och det är bara att lyfta på hatten för tränarteamet som har gjort ett fantastiskt jobb och deras sätt att spela 4-4-2 ger bra betalt i poäng.
De få målchanser som skapades i första halvlek stod Vittsjö för och det var bara genom några fantastiska räddningar av Zecira Musovic i målet som gjorde att FC Rosengård höll sig kvar i matchen.
Efter vissa justeringar från tränare Jonas Eidevall i halvtid, så tog FCR över allt mer i andra halvlek, men utan att skapa några riktigt vassa chanser. Vittsjö försvarade sig lågt och kompakt och bortalaget föll in i gamla synder att flytta bollen för långsamt, vilket underlättade för Vittsjö att försvara.
Tydligt var att ingen av tränarna i båda lagen var nöjda med det oavgjorda resultatet, utan gick för vinst för att som tabellen i OBOS Damallsvenskan ser ut, så är det nästan bara vinst som gäller för att vara med i topp fram till den sista omgången.
Matchens inramning var som alltid trevlig i Vittsjö och de 1418 åskådarna (känslan att det var dubbelt så många mygg) fick verkligen se en bra fotbollsmatch som visade vilken hög kvalité som serien håller i år.
Nu är det matcher redan kommande helg och FC Rosengård gör resan till Stockholm på söndag för att möta Djurgården på måndag kväll på Stockholm Stadion, avspark kl 19:00.
Vi laddar om och riktar redan nu fokus mot måndagens match.