Olivia Holdt skriver på för FC Rosengård

Från Fortuna Hjørring i Danmark kommer den spelskickliga mittfältaren Olivia Holdt. Hon ansluter till FC Rosengård under tisdagen och har skrivit kontrakt med klubben till och med 2024.

Olivia Holdt har under de senaste åren varit en tongivande spelare i toppen av den danska ligan. 21-åringen har redan internationell erfarenhet i form av spel i Champions League och landskamper för sitt Danmark på både ungdoms- och seniornivå. FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran har länge haft ögonen på Holdt och nu är övergången ett faktum. 

– Olivia är en väldigt spännande spelare som vi följt under lång tid och att hon nu äntligen är vår känns otroligt bra. Olivia är en spelare med mycket bra teknik och en välutvecklad blick för spelet. Hon blir viktig höst när vi jagar gruppspel i Champions League och ytterligare ett SM-guld, säger Therese Sjögran.

Hennes moderklubb är Vildbjerg SF men på seniornivå har Olivia Holdt spelat i VSK Aarhus och Fortuna Hjørring. 2021 blev hon utsedd till årets profil i danska Kvindeligaen och fick dessutom göra debut i A-landslaget. Nu vill Holdt fortsätta sin utveckling och tar nästa steg i karriären – en flytt till FC Rosengård och OBOS Damallsvenskan.

– Jag är väldigt glad över att ansluta till FC Rosengård. Jag ser Rosengård som en stor klubb både i Sverige och internationellt och att klubben varje år är med i Champions League är viktigt för mig som spelare. FC Rosengård känns som rätt steg för mig i min karriär och jag hoppas jag kan hjälpa klubben att nå nya höjder, säger Olivia Holdt.

 När matcherna drar igång igen för FC Rosengård får vi se Olivia Holdt med nummer 29 på ryggen. 

De senaste inläggen: