Olivia Schough skriver kontrakt över 2025

När Olivia Schough kom till FC Rosengård inför förra säsongen hade hon som mål att vinna SM-guld. Drömmen blev till verklighet och nu väljer hon att stanna fortsätta sin resa i klubben till och med 2025.

31-åringen från Falkenberg har länge varit en del av det svenska A-landslaget och har hittills spelat 95 landskamper. Förra året tog hon klivet från Djurgården till FC Rosengård och var starkt bidragande till SM-guldet. Nu väntar fyra nya år i klubben för Olivia Schough.

– Det känns otroligt bra. Rosengård är en fantastisk klubb på så många sätt och klubbens värderingar går hand i hand med mina. Vi är Sveriges bästa fotbollslag och vill fortsätta vara det. Samtidigt som vi ska försvara guldet så vill vi in i gruppspelet i Champions League, det är mitt stora personliga mål och även klubbens. Jag har känt mig hemma här sedan dag ett och aldrig trivts så bra i någon klubb som jag gör här, både socialt och sportsligt. Jag presterar som bäst när jag trivs och mår bra och det gör jag verkligen i FC Rosengård, säger Olivia Schough.

FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran ser Schough som en värdefull pusselbit i lagbygget. Att skriva långa kontrakt och tänka långsiktigt är en del av klubbens plan för framtiden.

– Olivia är en fantastisk spelare att ha i sitt lag. Professionell både på och utanför planen. Olivia hade ett väldigt bra 2021 och är en av de spelare vi bygger laget runt. Att vi kan förlänga med Olivia till 2025 är en viktig del i hur vi tänker i vår satsning framåt. Jag är övertygad om att Olivia kommer fortsätta utvecklas i vår miljö och samtidigt bidra till nya framgångar, säger Therese Sjögran.

Intervjuförfrågningar hänvisas till pressansvarig: [email protected]

De senaste inläggen: