Övertygande seger mot topptippade KDFF i hemmapremiären

Den stora dramatiken skulle visa sig vara före matchen, då det var problem att stänga av bevattningen av planen, vilket gjorde att matchstarten blev fördröjd med tio minuter. När väl matchen kom igång så visade Rosengård att samtliga poäng skulle stanna i Malmö. Hemmalaget vågade mer, ville mer och var helt överlägsna på samtliga positioner. Segersiffrorna stannade vid 5-1 men kunde och borde blivit större.
Det är alltid vanskligt att dra några slutsatser redan efter två omgångar, men om ett lag har råd till att ha stjärnor som Anja Mittag och Fiona Brown på bänken samt spelare som Jessica Samuelsson, Mie Leth Jans och Nelly Lilja på skadelistan, så förfogar tränarstaben i år över en mycket bredare spelartrupp och detta bäddar för en spännande vårsäsong. Dessutom väntas nigerianskan Anam Imo anlända till truppen under kommande vecka.
När Rosengård får upp tempot i sitt passningsspel så har laget så många bollskickliga spelare så det blir svårt att försvara sig mot dem. Kristianstad DFF hade inte mycket att sätta emot, och när deras tränare efter underläget 2-0 i halvtid valde att chansa och satsa framåt, så blev det öppen gata i försvaret och Rosengård fick en mängd öppna målchanser.
En spelare som är värd att nämnas efter gårdagens match är Hanna Bennison. Denna 16-åriga supertalang var riktigt bra och visar redan i sådan här ung ålder att hon är en spelare att räkna med i år. Det finns alltid oro att haussa unga spelare, men när det gäller Hanna så har hon visat att hon är en ödmjuk, lugn och stabil person som gång på gång visar att hon kan hantera sina framgångar. Bennison har allt för att bli en internationell spelare i toppklass.
Var detta det Rosengård som vi kommer att få se under våren ?
Redan nästa match borta mot Örebro kommer nästa test, då Rosengård möter ett lag som säkert kommer att spela med lågt, kompakt försvarsspel och satsa på snabba omställningar. Då blir det en helt annan matchbild.
Vi vill passa på att tacka alla er 1089 åskådare som tog er till Malmö IP denna soliga söndag. Tillsammans är vi starkast.
Målskyttarna i matchen:
1-0 Iva Landeka, Sanne Troelsgaard, 3-0 Lisa Marie Utland, 4-0 Haili Mace ( straff ) och 5-0 Ebba Wieder.