Bortavinst i Örebro med klara siffron

Rosengård visade återigen mästarspel i vinstmatchen borta mot KIF Örebro. Många i publiken hade inte hunnit inta sina platser när Lisa-Marie Utland kunde lyfta in sitt första mål för dagen. Anja lyckades bryta ett uppspel och Utland kunde lugnt lyfta in bollen. Då hade inte klockan hunnit upp till en minut. Stärkta av denna öppning av matchen fortsatte Rosengård att skapa målchanser och Utland kunde göra både 0-2 och 0-3 innan halvtidsvila. Rosengårds första halvlek var mycket bra och med målchanser 2-8, så kunde det blivit fler mål i baken för Örebro.
Alla väntade på att Rosengård skulle fortsätta att trumma på när andra halvlek startade, men som ofta händer, så hade Örebro snackat sig samman och kom ut som ett nytt lag och bjöd upp till en jämn match. Rosengård blev stillastående, slutade löpa och bjöd in Örebro, som skapade några vassa chanser som gav Zecira Musovic chansen att briljera med några riktigt bra ingripande och visa att hon vill vara med och kämpa om VM-platsen i sommar.
På övertid visade sedan Hailie Mace sin otroliga snabbhet och sprang lätt ifrån och enkelt rullade in slutresultatet 0-4. Minnesgoda supportrar till Rosengård vet att klubben alltid har haft svårt för bortamatcherna i Örebro och därför var dagens klara segersiffror en härlig bekräftelse att laget är på rätt spår för att kunna bjuda tippade topplagen Kopparberg/Göteborg och Piteå en kamp om årets SM-titel.
Redan nästa söndag blir det en utmaning då just Kopparbergs/Göteborg FC kommer på besök på Malmö IP. Så alla ni som älskar fotboll och spänning, kom till Malmö IP på söndag med avspark 16:30, så kan ni se om Rosengård kan bjuda serietippade Kopparbergs/Göteborg FC en match.
Avslutningsvis måste det nämnas att i slutet av andra halvlek fick nr. 24 Matilda Eriksson Kristell göra sin debut i OBOS Damallsvenskan. Kristell är född -02 och är en av alla lovande spelare som är på väg att utmana de etablerade spelarna i A-laget.
Fakta är att Rosengård avslutade matchen med fyra spelare som kommer från egna ungdomsleden. Vilka, ja det kan ni fundera på.