Patrick Winqvist, ny assisterande tränare i FC Rosengård

Patrick Winqvist har tidigare verkat inom Malmö FF:s ungdomsverksamhet i över tjugo år. Han har varit tränare för de flesta åldersgrupperna i MFF och för föreningens högsta utvecklingslag, U17, U19 och U21, har han vunnit SM-titlar. Under 2014 fick han erfarenhet av att arbeta med fotboll på högsta nivå i Sverige då han var assisterande tränare i allsvenska Brommapojkarna. Senast kommer han från Trelleborgs FF.
Sportchef Therese Sjögran:
Vi har pratat mycket om hur vi ska förbättra för att bli ännu bättre 2020 och en del i detta är att renodla roller i och runt A-laget. Patrick är en del i detta och i honom får vi en erfaren tränare som har jobbat med elitfotboll på herrsidan och som också är van att jobba med och utveckla unga spelare.
Patrick Winqvist:
Jag är mycket tacksam för den möjlighet FC Rosengård har gett mig och den satsningen föreningen på detta sätt gör. Jag har haft många bra och givande samtal med Therese Sjögran och har en mycket positiv känsla. Det ska bli inspirerande och få jobba i denna organisation och tillsammans med de svenska mästarna.
Vidare är det jätteroligt att Jonas Eidevall och jag äntligen får återförenas och jobba tillsammans mot gemensamma mål och visioner. Jonas är en av Sveriges bästa och klokaste tränare. Det ska bli väldigt spännande, utmanande men mest glädjande att få samarbeta med Jonas och övriga i ledarstaben och föreningen.
Att vinna driver mig väldigt mycket. I FC Rosengård, som dominerat svensk damfotboll i många år, finns stora möjligheter till fina framgångar.

Välkommen till #FCRfamiljen Patrick, vi ska se till att du snabbt känner dig som en vinnare!