Somea Položen lånas ut under hösten

20-åriga målvaktstalangen Somea Položen går på lån till Trelleborgs FF under hösten 2023. Hon har vaktat FC Rosengårds mål under fyra allsvenska matcher i år och nu väntar alltså spel i Elitettan med TFF.

Položen kom till FC Rosengård 2019 och har spelat i klubbens ungdoms- och dam B-lag, A-lagskontraktet skrev hon på inför säsongen 2022. Sin allsvenska debut fick hon göra på bortaplan mot Kristianstads DFF i en match som visade sig bli avgörande för SM-guldet förra säsongen. Under året som gått har hon även fått göra debut i det svenska U23-landslaget.

Nu väntar en höst i Trelleborgs FF, som just nu innehar tredjeplatsen i Elitettan och har möjlighet att avancera upp till OBOS Damallsvenskan inför nästa säsong. Položens kontrakt med FC Rosengård sträcker sig till och med 2024.

– Somea är en väldigt lovande målvakt med unika egenskaper. För att hon ska ta nästa steg i sin utveckling behöver hon kontinuerlig matchning över en längre tid. Att låna ut henne till Trelleborg under hösten kommer ge henne många minuter och en stor erfarenhet. TFF satsar och vill gå upp i OBOS Damallsvenskan nästa år, så miljön kommer bli perfekt för Somea, säger sportchef Therese Sjögran.

De senaste inläggen: