Porträtt: Ebba Wieder

Erling Nilsson fortsätter sina samtal med våra unga spelare.

 Samtal med Ebba Wieder.

Ebba Wieder

Varför spelar du i LdB FC Malmö?

För att jag får chansen att spela med ett bra lag men även att spela med ett av Europas bästa damlag. Jag tycker också det är bra träningar och tränare. Man satsar också mycket på utveckling, vilket jag tycker är bra .

Hur är det att träna med A-laget ibland?

Det är riktigt bra eftersom man får träna med spelare som är mycket bättre än vad man själv är. Sedan är dem mycket fysiska och snabba vilket blir mycket mer utmanande.

Vilken är din favoritspelare i LdB FC och varför?

Min favorit spelare är Sara Björk Gunnarsdottir. Hon är min favorit spelare för jag tycker hon har en riktigt bra inställning och ger alltid allt. Hon är väldigt fysisk och kan peppa igång ett lag. Hon har bra passningsspel och tillslag och även bra spelförståelse.

Hur känns det att bli uttagen till Landslaget?

Det känns riktigt! Det är kul att vara en av dem bästa 98:orna i Sverige.

Vad gör du om 5 år?

Om fem år vill jag sitta på bänken eller ha en start plats i LdBs a-lag. Jag vill kunna leva på min fotboll och göra det jag älskar mest!

Har du något annan hobby utanför fotbollen?

Nej jag gör inget annat förutom att leva livet.

Vad gillar du för musik?

Jag lyssnar på ganska olika sorters musik. Men jag gillar inga gamla låtar från 90-talet.

Vilken är din favoritfilm och varför?

Jag har ingen favorit film brukar gilla det mesta.

Vad är dina styrkor som fotbollsspelare?

Min bästa styrka är defensivt, t.ex en mot en eftersom jag är fysisk. Mitt huvudspel är också bra och jag tycker jag har ett bra tillslag och kan även spela på flera positioner. Jag tycker även jag har bra spelförståelse.

Vad kan förbättras ytterligare?

Jag kan bli blir snabbare korta sträckor men även att jag har planen klar när jag får bollen. Mitt snack på planen kan även förbättras

Vad tror det krävs av dig att ta steget upp i A-laget?

Att jag blir bättre på dem sakerna som kunde förbättras, men även att jag blir lite starkare. Sedan bara fortsätta att utvecklas och ge allt hela tiden och ha en bra inställning!