Porträtt: Nathalie Persson

Varför spelar du i LdB FC Malmö?

Jag spelar i LdB för att dom satsar på att utveckla ungdomar till att bli elitspelare. Det finns bra möjligheter att komma upp och träna med a-laget, alltså få träna i en optimal träningsmiljö. Vi spelar även matcher i flickallsvenskan där man möter bra lag med många individuellt duktiga spelare så att man utvecklas.

Vad tror det krävs av dig att ta steget upp i A-laget?

Jag tror det krävs att få ihop hela tänket med att träna rätt, äta rätt, sova ordentligt och tänka på allt utanför plan. Det krävs att jag har tålamod, tränar på hårt och tar varje träning och match som en chans att visa vad jag kan. Jag måste också få bättre fysik och ta snabbare beslut på plan.

Vilken är din favoritspelare i LdB FC och varför?

Ramona Bachmann. Hon har otroligt bra teknik, är en snabb och smart spelare som jobbar hårt på plan och är duktig både offensivt och defensivt. Hon sätter målchanserna hon får vilket är en väldigt bra egenskap.

Hur var det att debutera i Landslaget, spela Nordisk Flick och sedan vara med i EM kval 1

Första gången man tog på sig landslagströjan går nog inte att beskriva, det är så himla stort, samtidigt var man nervös och spänd för man visste ingenting eftersom allt var nytt. Att spela Nordisk Flick var också en stor upplevelse, jag hade hunnit komma in i det mer och nervositeten var inte lika stor som under de första gångerna, dock försvinner den aldrig. Under denna turnering var det mer att man hade så mycket press på sig själv att prestera bra då konkurrensen var och är otroligt hård. Att spela EM kval var en otrolig känsla, att få förtroendet att spela för Sverige i EM känns så himla bra, men man kände också att man hade krav på sig att prestera och leva upp till förväntningar. För jag kände att om jag fått det förtroendet att spela EM så ville jag ge tillbaks allt vad jag kunde och eftersom jag själv inte kände att jag fick ut allt jag hade var det jobbigt eftersom jag verkligen ville känna mig 100%. När man visar upp sig i sina landslagskläder, när man spelar match och tränar så kan jag inte känna mig annat än stolt över att jag nått så långt, dock har jag inte nått mitt mål och vill mycket längre!

Vad gör du om 5 år?

Förhoppningsvis kan jag leva på fotbollen och spelar i ett allsvenskt lag. Jag hoppas på att kunna ta en plats i LdB’s a-lag och vara så högt upp i landslagen som möjligt.

Har du något annan hobby utanför fotbollen?

Nej det har jag inte.

Vad gillar du för musik?

Jag gillar olika typer av musik beroende på vilket humör jag är på och vad jag gör.

Vilken är din favoritfilm och varför?

The blind side, eftersom den har en bra historia och man blir fast redan efter 5 minuter. En hemlös pojke som i slutet bli en stor stjärna i amerikans fotboll. Filmen är baserad på en sann händelse vilket gör den ännu bättre.