Porträtt: Nicoline Sørensen

Erling Nilsson fortsätter sina samtal med våra unga spelare.

Nicoline 

Varför valde du att börja i LdB FC Malmö?

Jeg startede i LdB FC Malmø fordi det var en klub med rigtig meget udviklingspotentiale. At komme op og træne med A – holdet, er et mål i sig selv, og det tror jeg er på er med til at udvikle mig, at der er noget jeg kan se op til. Derud over er træningsmiljøet helt i top.

”Jag började i LdB FC Malmö för att det är en förening med utvecklingspotential. Att komma upp och träna med A-laget är ett mål i sig, och det tror jag är utvecklande för mig och något att se fram emot. Sedan är träningsmiljön helt i toppklass.

Vad kände du till om klubben innan du kom hit?

Jeg kendte ikke særlig meget til klubben udover jeg havde set to af Champions League kampene og snakket med ”Carlos”, som tidligere spillede i klubben.

”Jag kände inte till klubben så bra förutom att jag sett två av Champion League matcherna och pratat med ”Carlos” (Christina Ørntoft ), som har spelat i klubben tidigare.”

Vilken är din kvinnliga favoritspelare?

Katrine Pedersen, anfører for det danske landshold – har spillet 215 landskampe og i en alder af 36 år spiller hun stadig på topplan.
LdB FC Malmø vil jeg sige: Ramona Bachmann. Sindssyg dygtig både med og uden bold og har en fantastisk teknik og hurtighed.

”Katrine Pedersen, Lagkapen i det danska landslaget – har spelat 215 landskamper och 36 år gammal spelar hon fortfarande på högsta nivå.

I LdB FC Malmö måste jag säga: Ramona Bachman, Otroligt duktig både med och utan boll, en fantastisk teknik och snabbhet”

Vad gör du om 5 år?

Jeg er færdig med gymnasiet og mit mål er helt sikkert og leve af fodbolden og spille i allsvenskan, og meget gerne i LdB FC Malmø.
Jeg håber også at jeg om 5 år stadig er på landsholdet for Danmark.

”Jag har tagit studenten och mitt mål är helt klart att kunna spela fotboll i Allsvenskan på heltid och helst i LdB FC Malmö. Jag hoppas också att jag fortfarande spelar för Danmark i landslaget.”

Har du något annan hobby utanför fotbollen?

Nej det har jeg ikke.

”Nej, det har jag inte.”

Vad gillar du för musik?

Jeg hører det meste musik, det kommer lidt an på mit humør og hvad jeg laver.

”Jag lyssnar på all musik, det beror lite på mitt humör och vad jag skall göra.”

Vilken är din favoritfilm och varför?

The last song – Den beskriver ret godt, hvorfor man skal huske og nyde at man er her, da faren får konstateret kræft og hovedrollen Miley Cyrus, altid har været sur på ham og ikke har ville besøge ham. Hun prøver at rette op på det hele og nyde de sidste par uger med ham, men det er bare for sent. Sørgelig, men rigtig god film.

”The last song – Den beskriver rätt bra varför man skall passa på att njuta av den tid man har, Då fadern får cancer och huvudrollen (Miley Cyrus), som alltid har varit sur på honom och inte vill besöka honom. Hon försöker att rätta till det hela och få ut det mesta av de sista veckorna tillsammans med honom, men det är försent, sorgligt men en riktigt bra film.”

I din senaste match gjorde du 5 mål mot ett av Sveriges bästa F19 lag, hur kändes det?

Det er selvfølgelig en fantastisk følelse, at score mål er det fedeste, men i den kamp fungerede holdet også rigtig godt, og før at jeg kan score 5 mål, så kræver det også jeg får nogle gode bolde og arbejde med, hvilket jeg virkelig gjorde i den kamp.

”Det är självklart en fantastisk känsla, att göra mål är det bästa. Men i den matchen fungerade laget också riktigt bra, och för att jag skall kunna göra 5 mål, krävs det att jag får bra bollar att arbeta med, vilket jag verkligen fick i matchen.”