Premiärseger för FC Rosengård

FCR slog Ljungby hemma med 1-0

FC Rosengård fick precis den starten som alla hoppades på när man slog Ljungby IF på lördagen med 1-0. Målet kom genom att Granit höll sig framme på en boll som det egentligen såg ut som att Ljungbyförsvaret skulle kunnat rensa. Matchen i sig kan annars beskrivas som en typisk premiärmatch med två lag som vill ta en trepoängare utan att riskera för mycket bakåt vilket gjorde att matchen stundtals var tillknäppt. Saken blev inte bättre av att Ljungby såg ut som att de var nöjda med att ta en poäng med sig hem. Nu blev det som sagt annorlunda då FC Rosengård gjorde vad som kom att bli matchens enda mål i den 45 minuten men med lite tur så kunde man haft en 3-0 ledning efter att Dennis fick iväg ett bra skott redan i matchens första minut och i mitten på den första halvleken så lyckades Alvedin träffa stolpen med en frispark.

I den andra halvleken så försökte Ljungby att kvittera och ta över kommandot i matchen, bland annat genom att byta in lite offensiva spelare och gå ner på en trebackslinje. Trots försöken så kom inte Ljungby närmare än två farliga avslut, resten fastnade i Rosengårds backlinje eller så tog Blerim hand om bollarna och därmed har man tagit årets första trepoängare. Dagens match får ses för vad den var; det var premiär med lite nerver och en svårspelad motståndare men man lyckades trots att spelet haltade emellanåt att vinna matchen. Dagens ende målskytt Granit håller med om att man kanske kunde ha spelat bättre och avgjort matchen i den andra halvleken men det blev till sist tre poäng och det måste man vara nöjd med.

För er som har tidigare säsonger i någorlunda färskt minne vet att det var just den här typen av matcher som brukade sluta oavgjort eller med en förlust så på det viset har man dessutom bevisat att man är starka även om spelet kanske haltar till emellanåt. Nu närmast väntar ett par tuffa derbymatcher för FC Rosengård där man möter först Kvarnby borta och helgen efter väntar det riktiga Malmöderbyt mot Prespa Birlik. Givetvis så är det en fördel att ha en vinst i ryggen inför två tuffa matcher och det håller Granit med om som säger att man kommer att njuta av dagens seger fram tills på måndag men sedan är det fullt fokus på Kvarnbymatchen. Matchen mot Prespa Birlik tänker man inte på då det är en match i taget som gäller.

Text & Bild: Stephan Lindstrand

(Foto: Arkiv)