Premiär i Damallsvenskan

FC Rosengård vinner årets damallsvenska före Linköping. Därefter följer Kopparbergs/Göteborg och Örebro. Så resonerade spelare, tränare och media vid tisdagens upptaktsträff inför Damallsvenskan.

– Nu är det dags för seriepremiär som för oss i FC Rosengård är långt ifrån premiär sett till tävlingsmatcher i år. bortafighten mot KIF Örebro blir den femte tävlingsmatchen denna säsongen. Förra året var motsvarande match seriefinal där vi stod segrande, enda målet som gjordes i den matchen var Martas. Örebro knep andraplatsen och ska därmed spela UWCL, Uefa Women’s Champions League, i höst.
Örebro är ett bra organiserat lag och är tighta bakåt. Dock har de drabbats av två tunga skador, Hanna Folkesson som skadat korsband och Lisa Dahlkvist som har höftbekymmer.
I FC Rosengård är alla hela och friska. Ebba Wieder saknas i truppen eftersom hon är iväg med svenska F98-landslaget som spelar EM-kval.
Vi har stora förhoppningar om att göra en bra prestation på söndag, Markus Tilly.

 
Se premiären i Damallsvenskan mellan KIF Örebro DFF och FC Rosengård på söndag kl.14:45. Matchen spelas på Behrn Arena och sänds i TV12.
 
 
 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *