Premiärvinst för futsallaget

Äntligen var det dags för premiär! Många hade hittat till Rosengårds Sporthall och det var upplagt för futsalfest i Rosengård när grabbarna skulle möta fjolårets division 2 vinnare Geesguud UF. Matchen började i ganska lågt tempo där lagen kände på varandra men där Geesguud skulle välja att gå ganska högt upp och pressa från början. Geesguud visade sig vara ett individuellt skickligt lag med tekniska spelare som ofta ville utmana och gå en-mot-en. Efter en trevande start fick ändå Rosengård in det viktiga 1-0 målet och där kunde spelet efter halva första halvlek äntligen lossna lite. När Rosengård fick till sitt riktiga futsalspel kunde inte Geesguud hänga med och Rosengård kunde göra både 2-0 och 3-0 innan halvtid.
I paus pratades det mycket om att fokusera på det egna spelet. Nu är premiären igång och vi ska spela så som vi kan, riktig futsal. Ha tålamod, vända spelet och positionsbyten.
I andra drog Geesguud ytterligare högre press på grabbarna och mycket spel fram och tillbaka så kunde Geesguud göra både en och två reduceringar och plötsligt stod det 3-2. Tyvärr fick inte Rosengård igång sitt fina futsalspel efter lite premiärnerver men lyckades reda ut det hela efter att ha satt in en extra växel mot slutet. 3-2 gav Rosengård en liten väckarklocka att nu är det dags att ta tag i matchen. Det gjorde grabbarna och kunde gå ifrån till 7-2 på bara några minuter mot slutet.
Laget var inte nöjt med insatsen men att vinna med 7-2 trots dåligt spel bådar gott inför framtiden. Francis säger såhär om premiären:
– Jag är inte så speciellt nöjd med dagens insats. Jag tycker till och med att vi presterar  ”under medel” och istället för att spela futsal så spelade vi mer inomhusfotboll då moståndet spelade så. Jag vet vad laget kan och då kräver jag också att spela futsal för vi har visat detta under försäsongen mot SFL-lag där vi har bra rörelse och tempo i allt vi gör. Oavsett så är en vinst trots allt en vinst och med lite premiärnerver så får vi med oss 3 poäng, vilket är skönt. Vi ska rätta till en del saker till nästa match och då förväntar jag mig ett futsalspelande FC Rosengård som springer ut på plan borta mot FC Frölunda.
Vi tackar alla som kom idag till Rosengårds Sporthall och välkomnar er tillbaka till nästa hemmamatch som är om två veckor. 3 poäng i bagaget och imorgon Måndag är det ny vecka och fokus redan då på nästa match som är redan på söndag . Motståndet där är FC Frölunda som idag vann mot Paratodos på bortaplan med 4-3.