Rapport från helgens matcher

I fredags blev det firande för FC Rosengårds lag i OBOS Damallsvenskan och herr division 2 som båda tog tre poäng. Desto tyngre för damerna i division 1 som under söndagen åkte på en uddamålsförlust på hemmaplan.

Under fredagskvällen inledde klubbens lag i OBOS Damallsvenskan med att briljera i ett Skånederby mot Kristianstad och ta tre stabila poäng. Bortalaget fick till ett fåtal chanser men det var FC Rosengård som övertygade i både spel och energi. Det tog en stund innan det lossnade men Olivia Schough placerade sedan in både 1–0 och 2–0 i matchminut 40 respektive 45, efter att ha löpt sig till två frilägen. De fina framspelningarna kom från Sofie Bredgaard och Ria Öling. Laget befinner sig på en sjätteplats i serien med samma poäng som måndagens motståndare IFK Norrköping.

Herrarna hade avspark i division 2 bara en timme senare, på bortaplan mot IFK Hässleholm. Det blev en målrik match som slutade 4–2 till gästernas favör. Det dröjde till den 42:a minuten innan Dylan Kosik fick sätta 0–1 och därefter släppte FC Rosengård aldrig taget om ledningen. Hemmalaget kom reducerade till 1–2 och senare till 2–3, men Ajdin Avdic stängde matchen på tilläggstid och skrev slutresultatet till 2–4. Laget klättrar därmed till en andraplats i tabellen.

I division 1 tog FC Rosengård emot västkustlaget Onsala BK under söndagseftermiddagen. Inför matchen låg lagen på samma poäng vilket skapade extra spänning. Tyvärr fick Onsala till ett ledningsmål i den 24:e minuten och lyckades därefter hålla undan. En tung uddamålsförlust som ger FC Rosengård en femteplats i tabellen.


Kommande matcher:

OBOS Damallsvenskan
IFK NORRKÖPING – FC ROSENGÅRD
Måndag 8 maj 16.00  |  PlatinumCars Arena

OBOS Damallsvenskan
FC ROSENGÅRD – BK HÄCKEN
Fredag 12 maj 18.00  |  Malmö IP  |  BILJETTER

Division 1 Södra, dam
ESKILSMINNE IF – FC ROSENGÅRD
Söndag 14 maj 13.30  |  Västergårds IP

Division 2 Södra Götaland, herr
FC ROSENGÅRD – NOSABY IF
Söndag 14 maj 13.00  |  Rosengårds IP  |  50kr entré på plats

De senaste inläggen: